呢間良心小店由旺角本店食到依家開咗幾間分店,甚至進駐埋food courts 😍 今次喺荃灣店食左lunch,有好多湯麵/撈檬/飯嘅選擇,除咗餐牌配搭,仲可以自選配料,另外仲有一個5 course 嘅lunch set 都係$90-125超抵食😂😂胡志明市紅蕃茄四寶湯檬粉 (豬扒+豬頸肉+ 脆豬肉 + 扎肉) $68 連飲品 (+$5 轉招牌椰汁酸湯) 有4款豬嘅配料超級豐富🤩🤩 湯底兩款都好香濃,蕃茄湯睇得出真材實料好濃郁,椰汁酸湯我都好鍾意,雖然面頭有一層油,但係飲落真係好濃椰汁🥥味酸味都岩岩好岩哂夏天食好開胃🤤 豬扒🐽幾冧身同入味,豬頸肉就稍為硬左啲,脆豬肉係炸香左嘅半肥瘦肉食落幾惹味,扎肉超有驚喜因為表面炙燒過特別香,檬粉都好滑,咁嘅價錢真係超值😛好耐之前喺旺角分店都食過🥩越式生牛肉牛骨湯河、海膽手撕雞米紙卷、🦀軟殼蟹多士,記得啲小食都好正特別係軟殼蟹炸得好出色😋📍越男仔🍽️ 8.1/10

📍越男仔
🍽️ 8.1/10