2023-01-13 311 瀏覽
近住荃灣廣場嘅大壩街 真係餐廳林立既地方📍成條街都係餐廳 可以算係食街🤤美胃呢間茶餐廳新開左一段時間 望落企理乾淨行完街 之後就最啱食下午茶啦 三點三tea time 🍵🔹燒鵝湯瀨$42其實喺茶餐廳黎講佢嘅燒味算係唔錯👍🏻燒鵝調味啱啱好 又五香味 師傅咁啱比左鵝肶位我地 咬落啖啖肉!佢個湯底唔錯 有少少係胡椒雞湯味🐣加埋秘製辣椒油🌶yummy !同朋友兩個人各自嗌咗一個🔹金磚混醬西多士🍞$34好邪惡啊!西多士上係滿滿嘅朱古力醬同煉奶🍫每個西多士都炸到金黃色 西多士處理到每個都係長方形 兩啖就ko 好懶人friendly 💓唔使落手落腳切🫢西多士有小小入口即溶嘅感覺 記得要趁熱食啊!如果攤凍咗個口感 同埋味道都會差好遠😭🔹熱蘋果紅茶☕️呢個我都十分推介!茶底非常濃厚 再加埋好fresh 既蘋果味🍎真係暖入心 裏面仲有啲蘋果粒粒!
近住荃灣廣場嘅大壩街 真係餐廳林立既地方📍
成條街都係餐廳 可以算係食街🤤