某曰行經荃灣,見到一間之前已很想去試嘅甜品屋,而且見宣傳單張裹面的圖片好吸引及對榴連特別鍾倩,就叫了一個所為嘅(榴在心中),~@~雖然一碟只得二條,但如果用料十足,我都會覺得值得一試,~~~~~~~~~但試後,裹面竟然揾唔到有榴連肉只得忌廉,我以為店員拿錯了給我,就向他發問----聽後,就覺得比人呃了,原來是將榴連肉和忌廉混在一起,我用叉反了又反才給我揾到一粒好似芝麻咁大嘅榴連肉,其如全部都係白雪雪嘅忌廉,連榴連味都冇,如果唔知道係用榴連整ga,以為叫做(忌廉在心中)因為只食到滿口都是忌廉,就似政府教人用1比99嚟消毒咁,真係未食過咁差差差嘅甜品,其他嘅甜品都冇膽再試啦~~~
2010-01-07
$22 (其他)