餐廳: 小越廚
資訊:

小越廚呢間越南餐廳好味得黎價錢都好抵,有二人套餐包兩款小食同飲品,絕對食得夠曬飽,小食既選擇都好多🤤  二人套餐($168) 包兩款四十八蚊或以下既粉麵/飯/法包,過左既話補翻差價就得。另外可以係八款小食入面揀兩款,仲跟兩杯二十五蚊以內既飲品。  1⃣️蟹膏湯檬粉(+$8)呢個我好推薦,好大碗,湯底係海鮮蟹膏湯底,飲落好鮮甜,有啲蕃茄味🍅入面有好大片蟹膏煎蛋,好特別😲第一次見,食到蟹膏既鹹香。另外仲有兩片越式扎肉、豬紅同埋豆卜。豬紅唔腥,豆卜好索味,成碗麵食完好滿足😌  2⃣️青咖喱牛腩飯呢個就普通啲,首先個賣相已經麻麻🙈見到啲椰汁係面,青咖喱既香味唔係好夠,椰香味都唔算好出。牛腩正常,冇乜特別。對比個蟹膏湯檬呢個失色好多。  3⃣️河內炸春捲夠曬脆,入面既餡料有啲豬肉、胡蘿蔔咁。  4⃣️越式蔗蝦有三件,蝦肉夠紮實🦐  5⃣️牛油果奶昔(+$20)牛油果奶昔見好多人推薦,所以就嗌左。牛油果好creamy🥑食到啲沙沙地既質感,感覺好足料,推薦要嗌。  6⃣️泰式奶茶泰式奶茶茶味好香,而且夠奶夠甜😍  7⃣️米紙蝦卷(+$42)呢個好好食🤩米紙既皮煙韌而且唔會好厚,入面超足料,大大隻既鮮蝦🦐加埋啲米粉、九層塔等等,

二人套餐($168)

1⃣️蟹膏湯檬粉(+$8)

2⃣️青咖喱牛腩飯
青咖喱牛腩飯

3⃣️河內炸春捲
夠曬脆,入面既餡料有啲豬肉、胡蘿蔔咁。

4⃣️越式蔗蝦
有三件,蝦肉夠紮實🦐

5⃣️牛油果奶昔(+$20)

6⃣️泰式奶茶
泰式奶茶茶味好香,而且夠奶夠甜😍

7⃣️米紙蝦卷(+$42)
米紙蝦卷
呢個好好食🤩米紙既皮煙韌而且唔會好厚,入面超足料,大大隻既鮮蝦🦐加埋啲米粉、九層塔等等,清淡得黎又食到啲鮮味。而且不得不說,佢碟秘製既花生醬點埋黎食真係超正~花生醬味道濃郁,入面仲有啲蘿蔔絲,有少少酸酸甜甜既感覺,點個米紙蝦卷食真係一流!
米紙蝦卷