2021-01-11 61 瀏覽
行完千色匯一出天橋就見到對面荃豐中心有間好sharp嘅大兄冰室 就去左試一試佢下午茶👀正值下午茶時間 就嗌左佢漢堡同埋熱狗餐黎試下經典日本牛肉流心五重芝士漢堡包🍔(個名真係好長🤣有15個字🤫)一睇個名就知佢個漢堡係幾咁豐富🤤塊肉入面係有流心芝士嘅 一咬啲肉汁同芝士都一齊出黎 一開始真係食到好滿足👅 但係食到後面就稍嫌有啲膩 要食啲沙律balance番🥗比較推薦俾男士/鐘意食芝士嘅人士大兄芝味 加配組薯條🍟比起漢堡 呢個熱狗係明顯冇咁膩 熱狗腸上面依然有一層炙燒芝士 勁香勁靚🤩粗薯條都吾錯 配漢堡同熱狗啱啱好👍🏻朱古力脆脆🍫一睇佢個樣就覺得係打卡必備 少女心爆發💗味道整體黎講係吾錯嘅 飲到後期終於食到佢啲脆脆👀口感好豐富 唯一要減分嘅地方係我地嗌左少冰但上到黎仲係好多冰🤣四季香奶蓋🥤本來對呢個奶蓋有好高期望 但最終因為個奶蓋同茶吾夠層層分明而有少少失望😟至於味道分面 個奶蓋好濃郁😛 但係個茶底比較清 茶味吾算太突出🍵想飲茶味濃嘅我唸可以試下烏龍奶蓋🤔

經典日本牛肉流心五重芝士漢堡包

大兄芝味 加配組薯條🍟