2017-08-18 7574 瀏覽
未講放題食物之前,我首先要讚下幾樣周邊事項:1) 樓下派傳單果位姐姐好落力呢位姐姐嘅敬業態度真係值得一讚!雖然我地已經訂左位,不過我喺樓下等老公時,遇到呢位姐姐向我派傳單,仲介紹埋唔同時段收費及6位送1位嘅優惠! 呢個就係樓下影嘅價錢宣傳牌!姐姐咁熱都一樣咁落力架!2) 餐廳用餐環境光猛個人感覺,我好怕食放題嘅地方燈光偏黑暗,難得呢度燈光夠,食飯都食得精神D!!3)餐廳位置方便,扶手電梯直上大井町位於大鴻輝荃灣中心3樓,之前睇過報導,知道呢度食肆林立,每晚排隊等搭lift去餐廳實屬等閒事。好在呢間放題喺3樓,沿扶手電梯可以直上架! 咁就唔怕要花時間等lift啦!至於放題質素方面,我覺得各有千秋:1)刺身有赤蝦供應除左基本刺身類之外,呢度有赤蝦刺身,質素算OK;另外三文魚算厚切,呢兩款唔錯!2)燒物同炸物選擇多呢度有好多張點菜紙,其中燒物同炸物各有一張;燒物黎講,燒雞翼、鹽燒鯖魚同蒜香翠玉瓜都幾好。厚厚的翠玉瓜燒得juicy,又熱辣辣!炸物之中我最鍾意食芝麻雞翼,夠香口!3)上菜速度快每次寫完點菜紙後,食物好快就送到!全晚黎講,只係臨尾漏左怪味辣蜆一項,反正都飽飽地都冇所謂啦!4) 罕有
未講放題食物之前,我首先要讚下幾樣周邊事項:

1) 樓下派傳單果位姐姐好落力

呢個就係樓下影嘅價錢宣傳牌!姐姐咁熱都一樣咁落力架!

2) 餐廳用餐環境光猛

3)餐廳位置方便,扶手電梯直上

至於放題質素方面,我覺得各有千秋:

1)刺身有赤蝦供應

2)燒物同炸物選擇多
炸物之中我最鍾意食芝麻雞翼,夠香口!

芝麻雞翼、台灣一口腸
燒雞翼
鐵板牛柳粒
鹽燒牛舌
蒜香翠玉瓜

3)上菜速度快

4) 罕有MöVENPICK雪糕提供
呢度飲品甜品選擇多,可以自行去自助區度攞。除此之外,每人仲可以選擇MöVENPICK雪糕一個(或DREYER’S 迷你雪糕批一件)。
識食當然食MöVENPICK雪糕啦~~~每人一杯大滿足!

總結: 位置方便,環境舒適,食物質素above average!!
價錢: $248/人 (星期一至四正常時段)