2015-09-30 513 瀏覽
例牌星期日出黎荃灣飲早茶,今日更適逢中秋節,飲完茶後幾姐妹去行街街。行完勁多人既吉之島&荃灣廣場後,見到有呢間冰雪公主,腦海立即響起let it go~let it go~~~行近睇原來係韓式甜品,就食返個下午茶先!店員同我地講呢度係俾錢買野後會俾個牌你,職員會送上野食,同euro gogo一樣。先點左一杯橙汁,好大的一杯,聞到好香既橙味,更有少許橙皮增添其香味。飲得出係鮮榨既,溝左少量水(唔係糖水),所以淡左d,但起碼夠健康。卡邦尼意粉,意粉汁十分香濃,更有少許洋蔥粒增添其香味。最欣賞的是意粉煮得剛剛好,入口軟硬適中,實在like爆。蜜糖牛油多士外觀普通,最上有兩球雲尼拿雪糕球。多士焗到十分香脆,中間夾住的年糕既柔軟又煙韌,口感一流!食落去又有香甜的蜂蜜味,實在美味。另外將雪糕放在多士上面一齊食,味道更香甜,又可感受到冷熱交溶的體驗,實在新奇。最欣賞係佢地有數款遊戲可供玩樂,食下玩下傾下計,又一個悠閒的下午,實在開心!P.S. 阿豬好讚賞佢地既洗手間,乾淨又整潔,希望可以保持到!

行近睇原來係韓式甜品,就食返個下午茶先!
橙汁
卡邦尼意粉
卡邦尼意粉,意粉汁十分香濃,更有少許洋蔥粒增添其香味。
最欣賞的是意粉煮得剛剛好,入口軟硬適中,實在like爆。
蜜糖牛油多士
蜜糖牛油多士外觀普通,最上有兩球雲尼拿雪糕球。
多士焗到十分香脆,中間夾住的年糕既柔軟又煙韌,口感一流!
食落去又有香甜的蜂蜜味,實在美味。

2015-09-27
卡邦尼意粉