2023-06-22
今日👦🏻約左朋友去會所篤波,篤波🎱前梗係食番餐好嫁啦,最後我地去左「一本串里」食日本野,大戰前先醫醫個肚😂。🌟 壽司類 (特長燒鰻魚壽司/三文魚壽司/劍魚腩壽司/三文魚籽壽司/油甘魚壽司)今次我地點左六款壽司,包括特長燒鰻魚壽司/三文魚壽司/劍魚腩壽司/三文魚籽壽司/油甘魚壽司。每一款都新鮮可口,鮮甜滑順,唔會有雪味。最值得推介係劍魚腩壽司同油甘魚壽司。劍魚腩油份特別高,口感新鮮嫩滑,加上自身豐富的脂肪,食落去極香魚油味。而油甘魚壽司當中既魚肉完全無筋,所以食落去質感非常幼嫩,帶有甘甜嘅味道。每一款壽司都可以免費升級相撲壽司,比普通壽司飯增加20g。🌟 炸物類 (酥炸吉列蠔(5隻) / 炸軟殼蟹卷(6件))酥炸吉列蠔將生蠔炸到脆卜卜,食果時炸蠔外層酥化而內裏就食落多汁鮮甜,味道清新而唔會膩。蟹卷將軟殼蟹炸到金黃色,食落口香脆,極脆口!而且軟殼蟹肥美,肉質清新,鮮甜。🌟 珍寶赤蝦刺身/時令生蠔珍寶赤蝦刺身蝦身晶瑩剔透,肥美爽滑之餘仲味道甘甜濃郁,咬落去啖啖肉。而時令生蠔海水味重,蠔味亦都比較重,可以話係蠔味溢滿口中,留下無窮餘韻!
🌟 炸物類 (酥炸吉列蠔(5隻) / 炸軟殼蟹卷(6件))
🌟 珍寶赤蝦刺身/時令生蠔