2025-05-27
今日同朋友去海之戀行街,見到有間新開嘅壽司店,就入去試吓,估唔到質素都唔錯。我哋叫咗一個大滿足壽司定食餐,份量好大,飽到上心口,都幾抵食👍🏻而且見到壽司師傅在我哋面前整壽司,又有得睇,又有得食,氣氛唔錯。茶碗蒸又香又滑,作為前菜,好好的選擇。磯煮鮑魚鮑魚有口感,但又不會太硬,保持了鮑魚的鮮甜👍🏻牡丹蝦壽司 及 海膽壽司,牡丹蝦勁新鮮,擺盤又靚喎。海膽都唔差,有海水味道,勁鍾意😊拖羅壽司勁好味,入口果感油脂味,慢慢轉化為甜味,一流呀👍🏻全餐飯最愛就係拖羅壽司。深海池魚壽司都好味,肉質比較爽口。三文魚腩壽司都好正,燒過的三文魚腩,油脂迫晒出嚟,口感一流😍最後食埋個盛海膽三文魚子碎拖羅飯,真心滿足。三文魚子多到每啖飯都食到,鮮甜可口。而且每一啖飯都含有拖羅碎,令口腔充滿鮮味。下次要再去食多次,真係好好味啊👍🏻👍🏻
茶碗蒸又香又滑,作為前菜,好好的選擇。
磯煮鮑魚鮑魚有口感,但又不會太硬,保持了鮑魚的鮮甜👍🏻
下次要再去食多次,真係好好味啊👍🏻👍🏻