2020-12-13 112 瀏覽
素年今年終於喺荃灣進駐左,而我住喺呢一區當然要過嚟試一試啦!而佢選擇嘅地址都幾隱蔽,不過一見到佢嘅門面,相比隔離嗰幾間舖頭就非常突出,佢以全白色嘅門面同簡約嘅設計為主!客人可以選擇坐喺室外或者室內,但外邊嘅位置只有幾個,應該比較適合淨係過嚟飲嘢嘅人。相比起深水埗果兩間分店,荃灣相對性比較少人,對我來講係一件好事!而且座位都算多。而我今次就過嚟試一試佢啲嘢飲同埋一啲小食。首先叫左兩杯凍飲,一杯係凍朱古力,另一杯係焙茶,嘢飲都係主要用燕麥奶!朱古力味都好濃郁,唔會話好甜👍🏻另外,佢嘅焙茶都好好飲,只可惜茶味唔算好濃郁,相對燕麥奶味會比較重。另外,我亦都點左佢哋嘅番薯條,如果你哋有嗌漢堡包嘅話,就應該配埋呢一個薯條。我個人非常之鍾意呢一個番薯條,番薯味好濃郁,而且炸得非常之香脆,另外配合埋佢哋嘅黑松露蛋黃醬,簡直係一絕!!甜品方面,就是試左佢哋豆腐芝士蛋糕,豆腐味都好重,個餅底都係用咗燕麥去整,而佢哋嘅cream亦都唔係用牛奶,都係用咗燕麥奶去整成!完全符合左佢哋餐廳嘅主題,個蛋糕都值得一試!

朱古力味都好濃郁,唔會話好甜👍🏻

黑松露蛋黃醬番薯條

豆腐芝士蛋糕