🏠 嘉樂冰廳 (荃灣)⁡📍荃灣新村街𝟺𝟶𝙱號地舖《荃灣老字號冰廳。超激厚鹹牛肉蛋治》⁡相信住喺荃灣嘅居民都會知道呢間冰廳嘅存在~地址位於荃灣楊屋道街市入面~繁忙時間出面仲排緊隊𝚝𝚒𝚖😌我地今日避開咗放飯時間~所以成功順利入座💁🏻‍♀️⁡𓈒𓂂𓏸𓏸𓂂𓈒𓈒𓂂𓏸𓏸𓂂𓈒𓈒𓂂𓏸𓏸𓂂𓈒𓈒𓂂𓏸𓏸𓂂𓈒𓈒𓂂𓏸𓏸𓂂𓈒𓈒𓂂𓏸𓏸𓂂𓈒𓈒𓂂𓏸𓏸𓂂𓈒𓈒𓂂𓏸𓏸𓂂𓈒𓈒𓂂𓏸𓏸𓂂𓈒𓈒𓂂𓏸𓏸𓂂𓈒𓈒𓂂𓏸𓏸𓂂𓈒⁡🌈鹹牛肉蛋三文治 (烘底)$𝟹𝟸👍🏻必試嘅激厚鹹牛肉蛋治果然名不虛傳💁🏻‍♀️聽聞廚師喺用咗𝟼-𝟽隻雞蛋去整一份~麵包皮喺切咗邊~啱晒唔鍾意食邊嘅朋友(例如👦🏻) ~+$𝟸 烘底嘅包皮令到整個口感昇華~蛋味夠厚夠香~鹹牛肉唔會過鹹~一啖塞爆自己個口嘅感覺真係好滿足😍⁡🌈咖喱芝士沙嗲牛腩撈公仔麵 $𝟺𝟸呢個喺近期新推出嘅芝士控系列~一碟有大約𝟺-𝟻舊牛腩~每件都炆到好淋~入口即溶👍🏻可惜芝士+咖喱+沙嗲撈麵真係太重口味~頭兩啖好濃郁好滿足~但係第𝟹啖開始變到好滯🥲大家要考慮清楚先好叫嚟食…⁡🌈豬扒湯麵 $𝟹𝟻入座之後聽到幾多枱客都有叫到豬扒麵~豬扒炸好喺另上嘅~所以唔會浸到淋晒💁🏻‍♀️另外湯麵用咗類似蝦子麵~湯底都幾有味道(唔喺
🏠 嘉樂冰廳 (荃灣)

📍荃灣新村街𝟺𝟶𝙱號地舖
《荃灣老字號冰廳。超激厚鹹牛肉蛋治》

🌈鹹牛肉蛋三文治 (烘底)$𝟹𝟸👍🏻

🌈咖喱芝士沙嗲牛腩撈公仔麵 $𝟺𝟸

🌈豬扒湯麵 $𝟹𝟻
入座之後聽到幾多枱客都有叫到豬扒麵~豬扒炸好喺另上嘅~所以唔會浸到淋晒💁🏻‍♀️另外湯麵用咗類似蝦子麵~湯底都幾有味道(唔喺清湯)~整體上不過不失

🌈阿華田脆脆 $𝟸𝟽 👍🏻
阿華田嘅味道好濃~上層落咗好多脆粒~一齊飲有啲嘢咬下幾有趣

🌈鳳凰奶糊 $𝟸𝟺
由於𝟿𝟶後嘅👧🏻未聽過呢款舊式甜品~所以膽粗粗叫咗一碗🙈其實味道真喺唔差~好似食緊奶黃減糖版~撈埋生雞蛋有陣陣蛋黃香味~不過份量真喺好大碗~最後實在太飽所以打包咗返屋企

老實講~飽到要打包嘅👧🏻👦🏻都一致認為食物質素無網上講到咁誇張🙈當然最出名嘅蛋治喺值得食嘅~仲可以打個靚卡❤️至於其他食物就無乜特別~會喺其他茶餐廳都食到嘅質素

𝙲𝙿值 🌕🌕🌕🌕🌑(𝟻分滿分)
推薦度 🌕🌕🌕🌗🌑 (𝟻分滿分)

以上食評只喺屬於個人口味~大家可以參考參考~最後希望大家可以𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 #𝚔𝚛𝚒𝚜𝚝𝚒.𝚏𝚘𝚘𝚍𝚒𝚎之外~仲可以𝙲𝙻𝚂 (𝙲𝚘𝚖𝚖𝚎𝚗𝚝 + 𝙻𝚒𝚔𝚎 + 𝚂𝚑𝚊𝚛𝚎) ~我地下個𝙿𝚘𝚜𝚝見👋🏻

進食日期:𝟸𝟶𝟸𝟸.𝟹.𝟸