2021-08-05 35 瀏覽
荃灣廣場附近一直以來都有好多特色小店,今次嚟到依家新開張嘅餐廳,主打各種特色點心,係自家師傅設計,即叫即整,質素超有水準✨✨原來師傅仲喺東京好出名嘅中國餐廳富麗華做咗好多年,每樣點心都食得出巧手妙思💥鮮蝦菜苗餃( $27 )🥟🦐🥬首先讚下佢哋嘅餃類做到真正嘅皮薄餡靚,菜苗餃粒粒飽滿,每一隻都有足料大蝦🦐🦐菜苗亦都好鮮嫩多汁😋好姐潮州蒸粉果( $18 )傳統嘅點心來講粉果就算係人人鍾意食嘅,同菜苗餃一樣佢個皮做得好靚🌟🌟薄得來包着滿滿嘅餡料,晶凝通透,內涵超級豐富齒頰留香脆蘿蔔腸( $30 )🥕呢隻脆蘿蔔腸係我每次見到必嗌嘅點心,腸粉皮煙韌帶米香,第一層包住金黃嘅蘿蔔絲🌞內裏又再包含軟滑嘅蒸蘿蔔條,層層口感豐富,加埋甜豉油點綴不得了😙香噴噴招牌流沙包( $26 )🔥流沙包圓轆轆,包體做得好靚,急不及待搣開佢,流沙立即流出,甜甜鹹鹹滋味十足紫金名醬蒸鳳爪( $26 )呢度嘅蒸鳳爪唔會蒸得太淋,仲食到鳳爪彈牙嘅口感😍百吃不厭鹹水角 ( $22 )每一粒都脹卜卜,超級脆口🥠除咗點心之外佢哋嘅燉湯都幾出名,但今次食得太飽了下次再過嚟試吓啦🤰🏻🤰🏻

百吃不厭鹹水角 ( $22 )每一粒都脹卜卜,超級脆口🥠