2023-09-22
🇻🇳荃灣平價之選越南菜 — 小越廚 睇店名你以為喺食越南嘢,其實裡面有埋泰式嘢。我同朋友叫左二人套餐,可以任揀兩款粉麵飯或咖喱,指定小食就五款中任揀三款,或者加$50升級特色小食,仲包兩杯飲品,奶昔或滴漏咖啡可升級轉飲,成個套餐只賣$208咋,見到有幾枱都喺叫呢款套餐。我地升級左兩份特色小食,成個套餐都係$258🙀有晒兩個主菜、小食同埋嘢飲,絕對係夠飽!呢個價錢食夜晚係好難搵到地方有得食!🍜生牛肉檬粉佢個牛骨清湯超濃郁,一啲都唔淡,檬粉吸哂湯既精華,仲有啲香草、辣椒、黑椒等配料🌶️飲落去充滿黑椒香味,真係好出色!份量好大碗,亦足料,尤其牛肉都有好多塊,上碟時半生熟!🍜叻沙香茅豬扒湯檬粉喇沙湯底好惹味,椰香味突出,撈埋啲檬粉 食都好夾,味道好濃郁!配料仲有墨丸、蛋、豆卜,雖然啲豬扒係浸晒啲湯汁,但係都依然咁好味,而且都好入味,一啲都唔鞋!仲用咗青檸味醃製,所以食落去好好味😋升級左兩個特色小食:🥗雞絲沙律份量好大碟,估唔到咁大!🤣好似食緊「撈起」咁, 加咗酸汁食落去都不錯👍飲品方面,泰式奶茶好大杯、味道好正宗!另外都叫左一支豆漿!地址:小越廚 荃灣享和街49號都城大廈地下D號舖。#goeat
🍜生牛肉檬粉
🍜叻沙香茅豬扒湯檬粉
升級左兩個特色小食:
🥗雞絲沙律
飲品方面,泰式奶茶好大杯、味道好正宗!另外都叫左一支豆漿!
地址:小越廚
荃灣享和街49號都城大廈地下D號舖。
#goeat荃灣#荃灣好去處#荃灣美食小越廚#荃灣越南菜#荃灣泰國菜