今日去咗荃灣搵食,見到呢間食石板牛扒嘅店,即刻入去試下,係疫情下,入店要踩一踩漂白水地毯,店員仲會提供信封你包口罩,燒肉用既圍裙都好靚。我地叫咗兩款唔同嘅扒,同樣係200g,分別係上腰西冷同牛側腹。店舖會先預先煎牛扒到一成熟,鎖住肉汁,客人再可自行在熱石上調節生熟度,牛扒唔建議煎太耐,5-6成入口係最鮮味,肉質鮮嫩多汁。西冷同味比較濃,好鮮味,而牛側腹油脂較多,分佈均勻,煎起上嚟特別香同彈牙。餐廳有提供兩款沾醬,阿根廷青醬同紅酒牛肉汁,兩隻既味道都好好,我地點完牛扒仲攞黎點薯條食。而跟餐有味增蜆湯,好鮮甜。雜菜沙律就配上柚子醋,酸酸甜甜非常開胃。另外亦有配上飯素嘅白飯同埋薯條,再加埋餐飲,完美!男士食完都夠飽。兩個餐埋單337元,價錢好公道。

而跟餐有味增蜆湯,好鮮甜。
雜菜沙律就配上柚子醋,酸酸甜甜非常開胃。
另外亦有配上飯素嘅白飯同埋薯條,再加埋餐飲,完美!
男士食完都夠飽。兩個餐埋單337元,價錢好公道。