🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍢🍢🍢🍢🍢🍴🍽🍴🍽🍴🍽-餐廳走親民定價路線,試咗特價menu 上面幾個item,係大件夾抵食,但呢個價錢其實都好難expect 質素好高。Menu除咗刺身壽司仲有好多熟食選擇,因為舖頭前身係串燒店,我諗點都有保留到少少大排檔串燒元素,有中日fushion嘅感覺😂。🥢特長燒鰻魚壽司 $30/件 🆗燒鰻魚好厚身差唔多有前臂咁長,食兩件已勁飽飽地😂。🥢珍寶赤蝦刺身 $12/隻 🆗呢個價錢有咁大件赤蝦真係幾抵,食落都算新鮮,唔小心咬爆咗蝦頭嘅膏就有少少腥😂。🥢木板海膽(原板)$88 🆗海膽味道唔算突出,口感都係比較軟身,可能配紫菜食會比較好。🥢時令生蠔 $15/隻 🆗生蠔好大隻,蠔味唔算重,店員介紹係入咗日本嘅真牡蠣,而餐廳主要都會入口當季盛產嘅品種。🥢三文魚軟殻蟹反卷(6件)$90 🆗份量好大,三文魚魚偏肥,軟殼蟹卷有青瓜令整體感覺唔會太油膩。🥢燒煙肉荔枝卷 $26 🆗呢個配搭唔係成日有,荔枝好甜,但略嫌煙肉比較乾身唔夠油脂香味。🥢鹽燒牛舌心 $38 🆗同樣都係大份夠厚切,但牛味唔算太突出。🥢燒茄子 $52 🆗加咗醬油、蒜蓉同辣椒喺上面燒,比較中式嘅煮法,茄子燒到好入味入口即融咁
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍢🍢🍢🍢🍢🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢特長燒鰻魚壽司 $30/件 🆗
燒鰻魚好厚身差唔多有前臂咁長,食兩件已勁飽飽地😂。

🥢珍寶赤蝦刺身 $12/隻 🆗

🥢木板海膽(原板)$88 🆗
海膽味道唔算突出,口感都係比較軟身,可能配紫菜食會比較好。

🥢時令生蠔 $15/隻 🆗

🥢三文魚軟殻蟹反卷(6件)$90 🆗

🥢燒煙肉荔枝卷 $26 🆗

🥢鹽燒牛舌心 $38 🆗
同樣都係大份夠厚切,但牛味唔算太突出。

🥢燒茄子 $52 🆗
加咗醬油、蒜蓉同辣椒喺上面燒,比較中式嘅煮法,茄子燒到好入味入口即融咁,幾香口。

🥴評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥴
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 6.5/10