3K
2016-10-21 1027 瀏覽
朋友介紹一間不錯的新西餐廳在荃灣,作為一個吃貨點都要黎試下,地點不難找,落車後一直走就到了,路痴的我亦沒問題。看看餐牌,晚餐set都係百幾二百蚊,好抵喎 shocked 而且睇黎好吸引,今晚三個人就一人揀一份啦~點完餐後送上暖烘烘的麵包,麵包軟熟不錯吃,每人可分到三片,這個份量有驚喜。先上頭盤三文魚藜麥沙律,輕盈又健康,三文魚肥美,啖啖魚油,藜麥原來唔難食,哈哈,成日覺得健康野都係唔好味嘛,呢個好正,個汁好好味。再黎係溫泉蛋黑松露雜菌,菌好鮮味,混埋蛋汁又香又juicy,正。另一個係白露筍溫泉蛋,份量少啲,但白露筍好貴㗎,頭盤有呢樣實在驚喜,鮮嫩甜美,淡淡蔬菜香味係口內散開,好正。家人點的蟹肉意粉,意粉軟硬適中,蟹肉鮮甜,不錯呀。另一個係牛腹肉薯容紅酒汁,牛煮得非常軟腍,但不失口感,而且牛味甚濃,好好味呀!自己點左呢個是日精選鮮魚,來的是比目魚扒,很清甜,蠔亦肥美,但相對下略微調味太淡了。跟餐的薯容,牛油十足好香好滑。加錢可有甜品,要了伯爵茶奶凍,好香好濃茶味,奶亦很滑,十分滿分!士多啤梨乳酪,酸酸的,士多啤梨容香甜,亦很好味。份量不算飽肚,但滋味撘救,而且二百幾蚊個set dinne

家人點的蟹肉意粉,意粉軟硬適中,蟹肉鮮甜,不錯呀。
跟餐的薯容,牛油十足好香好滑。
士多啤梨乳酪,酸酸的,士多啤梨容香甜,亦很好味。

份量不算飽肚,但滋味撘救,而且二百幾蚊個set dinner又唔算貴,環境好坐夠冷氣,基本上無乜好挑剔了。
2016-07-01