2022-10-26
出開黎上環,想行下太平山街一頭,發現了呢間英式復古風嘅西餐廳。今日座位附近掛上左舊照片,仲有我最愛電影亂世佳人的海報~我地叫左:❤️Oldish Four Cheese Beef Burger $158漢堡中間有塊芝士脆片,配伴碟厚薯條都夾,牛肉扒好juicy 及嫩滑,呢個好食,值得推介。❤️Green spring chicken (whole) $238雞肉連雞胸都好juicy,配上旁邊的辣汁好惹味。不過覺得唔係幾夠咸,加上小小鹽好味啲,呢盤個蜜瓜幾甜。❤️Oldish tiramisu $78Tiramisu 係donut 型,外型夠曬特別,朱古力及espresso味好濃,味道好好,係上枱雪到好硬,攤一陣再軟滑點。Burger 係幾好食,食完行下太平山街都幾chill , 今晚仲見到陳豪同佢老婆拍劇😂😂😂
❤️Oldish tiramisu $78