2023-08-24 28 瀏覽
特登約好姊妹黎呢度打卡,花牆已經同初開業嘅時候唔同,咁就叫咗一個平日嘅下午茶(假日係有另一個),本身包兩杯嘢飲,不過我哋就補差價叫特飲最上層嘅甜品都係由法國廠製造,朋友覺得macaron好食,首先有士多啤梨嘅香味出嚟,之後就食到杏仁香味,朱古力甜品就比較偏甜同濕,淨返嘅小蛋糕就濕潤而且偏酸鹹點就有菠菜酥,龍蝦沙律撻,素菜粉絲卷(同胡麻醬一齊食),凱撒沙律三文魚多士,特別要一提嘅係菠菜酥,酥皮真係好香脆,有牛油香味。選用嘅三文魚質素亦都唔錯。Scones係比較脆身,有少少似曲奇嘅感覺,所以本身食就已經幾好,有配一款自家製嘅黑桑子醬,呢個醬唔會太甜,可以話相當有誠意,而且呢個配搭都幾match飲品方面,朋友叫咗玫瑰桂圓(花茶,入口有好香嘅玫瑰花香味,食tea叫呢個可以中和一下,我就叫咗好igable既草莓牛奶,一路飲就會飲到士多啤梨嘅果肉,熊仔溶化咗之後就會增加奶香