普慶餐廳

The Astor
餐廳: 普慶餐廳
資訊:

2021-06-14 13638 瀏覽
之前一直都聽過鼎鼎大名嘅Eaton😎今次藉住同朋友生日 終於有機會黎試下佢個buffet🤪下午茶buffet 只係 200幾蚊 但係已經有勁多嘢食如果係平日黎食仲抵 只係$128🤩.🌟下午茶Buffet ($248)下午茶唔似得其他高級酒店咁有海鮮、刺身食但係咁唔代表佢冇吸引力呢度嘅熟食好出色平日呢d熟食係其他高級酒店冇咁受客人歡迎所以擺得耐就冇咁好食但係呢度真係食得出好用心去煮同設計 亦都有特式所以大部份都好新鮮同高質.前菜方面有唔同款式嘅沙律同芝士🥗🧀除左最common嘅caesar salad之外 仲有甜薯沙律.熟食比較特別嘅有日式蝦多士整得好脆 味道好出色 fusion得黎又保留到港式同日式嘅特質 另外佢嘅蕃茄肉丸🧆同菠菜芝士批都好好食!.仲有一個角落有得拎sausage roll酥皮略為唔夠鬆脆 可能係因為佢嘅size比較大不過香腸嘅調味好好 所以我都收貨😆而且仲會附上蕃薯條.呢度仲有一個燒烤corner有唔同種類嘅燒香腸、牛仔骨🍖除左肉類之外仲有焗茄子.雖然下午茶冇壽司刺身食但係就有日式茶漬飯 啱晒鐘意日本菜嘅朋友!🍚.呢度嘅蛋糕都好吸引  4月係以花做主題🌷所以造型都好有
之前一直都聽過鼎鼎大名嘅Eaton😎
今次藉住同朋友生日 終於有機會黎試下佢個buffet🤪

下午茶buffet 只係 200幾蚊 但係已經有勁多嘢食
如果係平日黎食仲抵 只係$128🤩

🌟下午茶Buffet ($248)
下午茶唔似得其他高級酒店咁有海鮮、刺身
但係咁唔代表佢冇吸引力
呢度嘅熟食好出色
平日呢d熟食係其他高級酒店冇咁受客人歡迎
所以擺得耐就冇咁好食
但係呢度真係食得出好用心去煮同設計 亦都有特式
所以大部份都好新鮮同高質

前菜方面有唔同款式嘅沙律同芝士🥗🧀

熟食比較特別嘅有日式蝦多士
另外佢嘅蕃茄肉丸🧆同菠菜芝士批都好好食!

仲有一個角落有得拎sausage roll
酥皮略為唔夠鬆脆 可能係因為佢嘅size比較大

不過香腸嘅調味好好 所以我都收貨😆
而且仲會附上蕃薯條

呢度仲有一個燒烤corner
有唔同種類嘅燒香腸、牛仔骨🍖
除左肉類之外仲有焗茄子

雖然下午茶冇壽司刺身
但係就有日式茶漬飯 啱晒鐘意日本菜嘅朋友!🍚

呢度嘅蛋糕都好吸引  4月係以花做主題🌷
所以造型都好有花園嘅感覺 而且採用左例如蝶豆花同薰衣草呢d食用花去整
充滿少女心 而且仲好搶手 🧁🍰

仲有多種口味選擇 我都忍唔住食左幾球🥰

飲品方面 有幾有特式嘅枝裝汽水
不過注意返汽水要自己開

最神奇係竟然有cocktail 飲🍹
呢日嘅cocktail就係Sun Set Rose 同埋 E-Finity Squash賣相一流

整體黎講酒店嘅裝修新潮得黎又有氣派
而且餐桌之間都有足夠空間 坐落都好舒服