2021-03-17
話時話都勁耐冇打過邊爐,所以今次約埋個朋友去間好少少嘅餐廳十下十下啦!呢間《火鍋隨意門》係位於銅鑼灣街市附近嘅大廈入面,而呢度係用上四個不同國家做主題房的,有日本、巴黎、中國及土耳其!而我哋今次就坐喺大廳嘅土耳其房啦!暫時未有得去旅行住,喺呢個環境下食嘢都唔錯!🥰❤️我哋點咗個花膠雞鍋底,個塊花膠扒大過我塊面的!打邊爐前先試啖個雞湯底先!嘩!塊花膠同個湯底都真係非常非常之鮮甜,雞味好濃,又夠養顏,呢個湯底係非常之啱女仔的!重點仲叫咗我最鍾意嘅海鮮拼盤,呢個拼盤有成八樣嘅海鮮,包括鮑魚、蠔、扇貝、翡翠螺、蝦、鱔片、花甲同蜆仔!樣樣都好新鮮,個人最鍾意係鮑魚,夠晒爽口同鮮甜!另一必食的,係鹹蛋黃魚皮,係等食嘅時候,佢絕對係一個最佳嘅小食,超級邪惡的!呢餐的確非常之豐富!而且店員服務非常之好!雖然新張期間晚市有88折,但價錢仍稍為貴咗少少!不過偶然一餐半餐對自己好少少都OK的!🥰😝❤️