餐廳: 翡翠拉麵小籠包
資訊:

餐廳: 翡翠拉麵小籠包
資訊:

為推動全港減鹽減糖新飲食文化及新生活態度,食物及衞生局、降低食物中鹽和糖委員會及食物環境衞生署食物安全中心推出了《少鹽、少糖、少 • 確幸》餐飲聯盟,參與食肆會提供少鹽少糖選項予顧客,部份更會提供特定減鹽減糖菜式。參與減鹽減糖食肆會獲發計劃標誌,以供張貼於店舖內,供顧客識別。詳情可在此瀏覽:https://rssless.hk

2019-05-23 135 瀏覽
係機場食午餐,其實無乜得點揀,想食中餐但兩條友又無理由走去飲茶。接機大堂一眼睇晒,3間中餐,一眼睇晒。太興,翡翠,何洪記,三揀一,結果去左翡翠。望住餐牌,大家都想食麵,結果一人一碗食自己。擔擔拉麵,有濃濃既花生醬味,不過除此之外,就無其他味😓。而且,個份量好似少左咁,食完都唔飽🤔友人嗌炸醬拉麵。老實講,個人覺得個炸醬麵既醬個樣唔係咁討好,一啲都唔吸引人。不過好在呢個夠多人,夠嘈,我地可以放心傾計🤗

望住餐牌,大家都想食麵,結果一人一碗食自己。

不過好在呢個夠多人,夠嘈,我地可以放心傾計🤗