2K
2017-01-20 9355 瀏覽
最初計劃搭小巴轉地鐵 7 點到步,但諗諗下黃埔開左新地鐵站可以試試喎。由行去地鐵站連等車,到達餐廳只需 30 分鐘,真係快喎 ﹗那可以走在繁忙晚市之前,唔洗等即刻有位,lucky ﹗又係我最討厭的二人迷你檯,坐到頂手頂腳,檯同檯之間幾乎零距離,無無私人空間。菜色多到不得了,貪心的我樣樣都想試。朋友仔想食上海菜的,但我近日經常都京川滬真的悶到反胃了 ﹗真有義氣陪我食港式西餐,都好啦,已經好滿足喇,多謝晒。羅宋湯,厚厚濃濃湯汁,茄味特濃帶酸而不辣。雜菜好有咬口又爽脆,唔會腍劈劈,新鮮滾架喎。湯全部飲晒,連渣都無剩,完全清晒 ﹗餐包,似蛋糕的餐包都係第一次見,上半係餐包、下半係蛋糕,撕走包紙,起動 ﹗餐包夾著牛油好好味呢,外皮香口、裡面乾棉棉,沾上羅宋湯同吃一樣好食。西冷牛扒 3 成熟,牛味濃郁突出,越趙越 juciy,質地有趙口有彈性,外層全熟包著嫩紅色牛肉在內,捲埋辣中帶甜黑椒汁堅好食 ﹗我對薯仔一向麻麻,脆薯皇沾上大量茄汁,外脆內棉新鮮炸薯,真係特別好食喎。炒粟米粒好香口,全部消滅無得留低。龍蝦併牛柳 3 成熟,牛柳甜美軟塾,充滿肉汁,一鋸即射。龍蝦被炸漿厚厚封住,肉汁完全鎖係裡面。界

龍蝦併牛柳 3 成熟,牛柳甜美軟塾,充滿肉汁,一鋸即射。龍蝦被炸漿厚厚封住,肉汁完全鎖係裡面。界開時香氣撲面而來,鮮蝦味霸道。熱騰騰的蝦肉冒著白煙,立即試返件。爽嫩彈牙無可抗拒,可口鮮甜又多汁,正正正。

感覺係花園餐廳的升級版,不論食物、菜色、飲品、服務及環境。就連價錢都比花園餐廳貴成倍有多,但依然客似雲來,排晒長龍等位呢。
羅宋湯
餐包