2017-09-16 195 瀏覽
今日相約朋友一齊試下呢間韓式餐廳。餐廳裝修格局似cafe,但座位與座位之間距離不足,加上全場full house,未有cafe輕鬆嘅感覺,反而覺得擠擁壓迫。食物先係最重要。頭炮係呢個溶岩芝士牛肋包。一上枱就俾佢嘅份量嚇親。芝士一啲都冇吝嗇,多到係個包到流出來,難怪佢叫熔岩芝士。牛肋好稔好入味,加埋芝士一齊食,原來好match。麵包外層烤得好香脆,內層沾滿芝士同茄醬,咬落去外脆內軟,麵包香味,芝士同醬汁喺口內一併爆發,yummy。呢個柚子蜜糖雞翼炒年糕,雞翼食唔出柚子嘅味道,可能係俾炒年糕入面嘅辣醬掩蓋左。年糕太乾身,醬汁唔係太足夠。幾飽都好,食埋個甜品,咁樣先至叫叫做完滿。紫薯雪花冰賣相吸引,甜味適中,紫薯味濃。雪花冰質地柔軟,入口即溶。呢個甜品值得一試。
食物先係最重要。頭炮係呢個溶岩芝士牛肋包。

幾飽都好,食埋個甜品,咁樣先至叫叫做完滿