2019-01-05 2534 瀏覽
是日part time last day又遇上老公公司聚餐,要一個人搵食。襯12月水尾想食生蠔,原本想去season plxx, 之前幾個月去過,生蠔質素不錯。但又記起近排節日可能已唔同價。search一search貴咗都幾多就打算搵間平價靜靜地又唔需要book位。就想起呢間。我到的時間未到8點9左右,人唔多,得幾枱。頭盤生蠔叫咗Scottish, fine de Claire, gillardeau加埋餐2隻生蠔。果然水尾,Gillardeau雖大,但食落肉偏瘦了, fine de claire都差唔多,唯scottish仲係好肥好鮮湯似是松露磨菇濃湯,有粒粒口感,也很香,ok沙律雖大碟菜很多,但唔夠新鮮,混的比例亦麻麻,無口感,汁也少。蛋多士太酸,三文魚一般主菜鵝肝煎得不錯,外脆內軟,裡面無腥味只有甘甜,令人回味。牛質素不錯,裡面都是粉紅,5成熟上枱剛好,好多肉汁,份量都好足夠。可惜我叫了杯紅酒完全唔掂! 襯托唔到味道,之前白酒都好啲。紅酒唔知點解會有氣? 問個侍應話無問題,叫佢攞支酒俾我睇,label又真係意大利red wine, 唔係sparkling, 奇怪食埋甜品完滿結束。

湯似是松露磨菇濃湯,有粒粒口感,也很香,ok

沙律雖大碟菜很多
主菜鵝肝煎得不錯,外脆內軟
,裡面無腥味只有甘甜,令人回味
。牛質素不錯,裡面都是粉紅,5成熟上枱剛好,好多肉汁

食埋甜品完滿結束。埋單唔使600,大時大節算ok