2022-08-03
好耐都冇食過鐵板燒由朋友嘅口中介紹呢間鐵板燒,原來個大廚係日本請過嚟的,唔怪得知煮到咁高質嘅食物仲要性價比高呢間鐵板燒私隱度好高一定要撳鐘先開門入面座位唔多所以一定要Booking行到入門口已經感到好舒服冷氣又夠地方又夠闊落仲要聞到食物嘅香氣真係忍唔住要即刻叫食物每樣食物煎好就上碟再加埋而家製嘅醬汁真係非常惹味餐牌上面有好多選擇,真係唔知叫乜好最終我哋兩個人就叫咗個二人餐,$1088,二人餐入面有好多唔同種類嘅食物,有沙律🥗有海鮮🦞有鐵板肉,炒飯,甜品,豆腐湯,同埋前菜,食到最尾我仲加多個鵝肝多士,今餐食到非常飽又滿足極品廚師發板套餐 頭盤煙三文魚沙律,沙律菜非常新鮮,煙三文魚色澤都好吸引,分量都算大,醬汁酸酸甜甜,整體味道配合得幾好,有種清新開胃嘅感覺鐵板燒東星斑,睇住廚師喺你面前將東星斑燒香,賣相真係好好,東星斑燒完魚皮特別香,魚肉好嫩滑,入口味道好鮮甜,配搭埋旁邊嘅醬汁令到魚肉嘅味道更加香,一食就知非常新鮮真係好好味。燒雞扒, 雞扒煎到金黃色,雞皮香口惹味,入口雞肉仲保留到肉汁,肉質非常嫩滑,口感唔錯魚子醬鵝肝 ,係我最喜歡既一道菜魚子醬本身已經好香,估唔到配搭埋鵝肝一齊,可以令
極品廚師發板套餐
魚子醬鵝肝 ,係我最喜歡既一道菜魚子醬本身已經好香,估唔到配搭埋鵝肝一齊,可以令到味道層次更加豐富,最重要就係下邊個菠蘿醬,入口味道又清新,菠蘿香味又突出,整體配搭得啱啱好,果然係廚師推介。食完都仲想再食,真係好好味。
炒飯,睇住廚師喺你面前炒飯真係特別,可以欣賞廚師嘅手勢,炒飯炒到好乾身好香,中間仲有隻大蝦,蝦肉亦都好新鮮,而且爽口彈牙,整體味道都幾好
甜品就係紅酒燴雪梨,雪梨本身都好清甜,估唔到同紅酒味道可以咁夾,完全張雪梨嘅清新香甜味提升咗,而且賣相仲要咁靚,第一次食,感覺好清新