2020-11-20
門口超吸睛!頭頂有一盞月球燈,後面有一扇窗,加上一張藤椅、小茶几同瓷磚地板,好有悠閒度假feel,打卡一流!cafe一共有4層,裝修行懷舊復古風,每層都花盡心思,放咗植物、小燈泡同畫做裝飾,度度都係打卡位,好啱約埋三五知己嚟打卡 chill吓!用咗和風花紋手帕包住木製便當盒,好搶眼,感覺自己去咗日本咁,超有心思!一路打開包裝就好似拆禮物咁,心情好興奮!一打開就聞到好香,好吸引!除咗主菜,兩款便當嘅內容大致一樣:有兩款口味嘅飯糰,醬油同三文魚碎,已經預先調味,仲有溏心蛋、醃青瓜芽菜,材料好豐富。和牛漢堡鬆軟,充滿肉汁,牛味好濃;炸雞好香口,加埋啲醬汁好開胃,簡直係色香味俱全!黑松和牛漢堡·盛當 ($118)宮崎南蠻炸雞·弁當 ($88)髒髒摩卡 ($52)有一層奶蓋,奶蓋上面有可可粉同朱古力醬,好邪惡呀!入口香滑,味道香濃。黑糖玫瑰咖啡 ($52)茶具好精緻,令人愛不釋手!咖啡入口滲出淡淡嘅玫瑰花香。
黑松和牛漢堡·盛當 ($118)
宮崎南蠻炸雞·弁當 ($88)
髒髒摩卡 ($52)
黑糖玫瑰咖啡 ($52)
茶具好精緻,令人愛不釋手!咖啡入口滲出淡淡嘅玫瑰花香。