2022-12-17
⚜️🦚【 南洋家 】🦚⚜️⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄位於銅鑼灣嘅南洋食品外賣店🤩🇲🇾🇸🇬🇮🇩有齊馬來西亞、新加坡、印尼等地嘅美食,鹹的甜的都有,口味正宗,水準不錯👍🏻唔洗飛都可以食到色香味俱全嘅南洋料理☺️⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🐔班蘭雞半隻$60肉質好嫩滑,$60半隻價錢勁抵!好後悔冇叫到雞油飯,如果配埋一齊食應該好正😝🐂泰式滷水金錢肚$38滷水汁香味出眾,金錢肚口感彈牙,係唔錯嘅小食。🦑泰式酸辣魷魚酥$38呢個超正,好鍾意泰式酸辣汁,係令入食唔停口嘅魷魚鬚🥰🐓泰式酸辣鳳爪$38呢一兜唔夠屋企人搶,拎到返屋企俾我老竇食晒😂😂佢話鳳爪勁爽口,調味又夠重口味,yummy🧡🐽泰式燒豬頸肉$40🐖泰式滷水豬腳仔$38🍢雞肉沙嗲(三串)撈麵$48串燒勁多沙嗲汁,配撈麵食其實都幾邪惡🙈終於到咗甜品部份,好多都係以芒果為主題,勁多芒果肉🥭🥭🥭簡直不惜工本‼️🍮芒果布丁$38🍠香芋西米露$20🥥芒果糯米飯 $38🍹芒果椰果沙冰$38⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄📍地址:銅鑼灣摩頓臺13-33號灣景樓地下6號舖⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood
⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄
位於銅鑼灣嘅南洋食品外賣店🤩🇲🇾🇸🇬🇮🇩
唔洗飛都可以食到色香味俱全嘅南洋料理☺️
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄
🐔班蘭雞半隻$60
🐂泰式滷水金錢肚$38
滷水汁香味出眾,金錢肚口感彈牙,係唔錯嘅小食。
🦑泰式酸辣魷魚酥$38
呢個超正,好鍾意泰式酸辣汁,係令入食唔停口嘅魷魚鬚🥰
🐓泰式酸辣鳳爪$38
🐽泰式燒豬頸肉$40
🐖泰式滷水豬腳仔$38
🍢雞肉沙嗲(三串)撈麵$48
串燒勁多沙嗲汁,配撈麵食其實都幾邪惡🙈
🍮芒果布丁$38
🍠香芋西米露$20
🥥芒果糯米飯 $38
🍹芒果椰果沙冰$38
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄
📍地址:銅鑼灣摩頓臺13-33號灣景樓地下6號舖
⋄
⋄
#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami銅鑼灣 #南洋家 #namyeunggoodies #海南雞 #班蘭雞 #南洋料理 #南洋風味 @nam_yeung_goodies