2019-12-07 2379 瀏覽
每次經過呢間車仔麵店,都有好多人係度等位,近期因為一 d 原因,等位既人重愈來愈多添,有時真係唔知幾時先有機愈食,哈哈。。。今日經過見到冇人,仲唔即刻走入去食咩!簡單睇到門口嘅放大版餐牌,就已經見到好多選擇,如果有選擇困難症嘅就大鑊啦呢間餐廳都幾環保,佢唔係用紙去落單,而係用一張過咗膠嘅餐牌,用 maker 喺上面畫就可以啦,畫完再俾店員入機,又環保又方便呢一面牆上面,除咗有餐廳一啲食物嘅介紹,客人亦可以係上面寫上一些字句,可以係比餐廳嘅,又可以比香港嘅,加油唔少得真係朋友揀嘅車仔麵配搭,當中嘅配料包括蘿蔔,蟹柳及春卷,兩款嘅份量都唔算少,而麵就揀咗烏冬其實車仔麵既配料冇話好唔好食,因為係自己揀嘅,每人口味一樣,係我朋友呢一碗麵當中,蘿蔔就真係夠晒正,因為夠鮮甜,亦有三大件朋友就揀咗沙嗲汁做醬汁味道,真係夠晒香濃,令到個車仔麵一啲都唔簡單呢個係我哋今晚食物嘅全相,兩碗麵,加一個雞翼小食,再加兩杯嘢飲,真係夠晒飽,亦都好豐富呢本係我揀嘅車仔麵配搭,係咪比朋友果碗豐富呢,真係唔知點解,可能因為我。。。哈哈我就都係叫咗三款配料,分別有大腸,豬頸肉及春卷,感覺份量都係幾多三款配料當中,我最喜歡

今日經過見到冇人,仲唔即刻走入去食咩!

三款配料當中,我最喜歡嘅,就係大腸,我認為亦都係最好味嘅,因為我估餐廳係經過醃製,所以唔係只係得大腸味,味道有少少鮮甜,如果同埋啲面一齊食,加上沙嗲醬汁,真係好夾

我所揀嘅麵係油麵,因為我認為佢係最有車仔麵嘅味道,份量都多架

雞翼小食一份有 5 隻,$30一份,用黎分享 share 食,都幾正架

最後用兩杯嘢飲來做張特寫,因為呢兩杯都沖得好好飲,真係為今餐車仔麵,生色不少