2022-01-28 463 瀏覽
Happy Friday 1月28日,返埋呢日準備收爐,天氣凍凍哋就諗起食熱辣辣嘅嘢,經過九龍城就諗住食個火腿通加炒蛋多士,點知佢晚市冇哂呢啲常餐,反而有煲仔飯,仲有好多款選擇,咁就決定叫煲仔飯食。見到門口外面有人影個餐牌,仲有啲外賣喺度等緊。見到咁多款嘅煲仔飯,最後揀咗老闆推介嘅滑雞煲仔飯加條膶腸,另再加一個豉汁排骨煲仔飯。落咗單後就要乖乖等25分鐘。除咗煲仔飯,仲有其他選擇。下次可試吓叉燒雞扒飯,推介嚟嘅。等到一段時間後,伙計交一大個袋俾我哋,仲要感覺到好熱嘅氣由個袋入面散發出嚟。心諗做乜咁重,一上到車打開,簡直唔相信自已隻眼,外賣都成個煲仔俾埋你,仲要熱到要用錫紙包裹住都感覺到好熱。打開之後,淋上甜豉油,一陣香味飄嚟。入面仲有好香嘅飯焦!成個煲都俾埋你。食完個飯後,我哋好有手尾倒走垃圾,再將個煲仔俾番舖頭。環保♻️💪🏻每人$100度,我覺得呢間餐廳嘅煲仔飯好乾淨,好有心機,價錢好合理,值得幫襯。

除咗煲仔飯,仲有其他選擇。下次可試吓叉燒雞扒飯,推介嚟嘅。

2022-01-28