2021-06-18
成日見到呢個shake shake海鮮袋,今次終於到我去食🥺餐廳以藍白色為主調,裝修到成隻船咁🛳叫埋個seafood plater同其他海鮮菜式,成個感覺就好似出咗海🤣⚓️🦞Seafood Plater A ($398)可以揀三種海鮮,小編今次就揀咗小龍蝦、青口同松葉蟹腳,全部都好新鮮😚但略嫌小龍蝦冇乜肉🥲配料有粟米、薯仔同肉腸,索晒啲汁好正🥰食埋就夠晒飽🤣醬汁方面店員就推介cajun garlic butter,食落少少辣,好重蒜味🧄更加之帶出到海鮮嘅鮮甜味😋🦀鵝肝忌廉汁軟殼蟹闊蛋麵 ($158)有原隻炸軟殼蟹,食落香口得嚟都幾juicy😈而且忌廉汁好creamy同幾香鵝肝味,但食多就有啲漏😮💨建議3-4人share👨👩👧👦🍹Blue Ocean / Peach on the beach ($58)食完啲咁濃味嘅菜式就梗係叫返杯mocktail清吓個口😌blue ocean同佢個名一樣,成個海咁🌊飲落去就係荔枝味🍒peach嗰杯就主要係桃同薄荷味🍑兩杯都幾fresh🌱*餐廳設加一服務費🌟7.5/10
🦞Seafood Plater A ($398)
🦀鵝肝忌廉汁軟殼蟹闊蛋麵 ($158)
*餐廳設加一服務費
🌟7.5/10