2018-08-04 296 瀏覽
今日同朋友喺銅鑼灣行完街,想搵個可以坐耐啲嘅地方食飯傾吓計,所以就上咗嚟呢度!呢間cafe環境唔錯,有幾個露台位,一望出去就係時代廣場,但係夏天熱辣辣都係留返係室內啦!我地揀咗個特色二人餐,有餐湯或沙律,雞翼,招牌嘅豬肋骨,仲有意粉,甜品同飲品,好豐富!係等上菜嘅時候我哋拎咗2個board game黎玩,玩嘅時間過得特別快,不知不覺啲野食就黎喇!首先黎嘅係兩杯飲品,我揀左餐廳推薦嘅西柚沙冰,西柚味好岀,又唔會太酸太澀,岩曬夏天飲,而朋友話佢嗰杯夏日摩納哥(水果梳打)都唔錯!今日餐湯係白湯,入面有蜆肉,creamy嘅湯配埋蒜蓉包一流!長通粉沙律份量岩岩好,好多甜甜嘅粟米。蜜汁雞翼幾惹味,熱辣辣好味!之後就到卡邦尼意粉,醬汁好足夠好creamy,意粉煮得彈牙!最後上既ribs配薯條非常有水準,果然係得獎作品,ribs肉質軟林又多汁,香脆薯條醬汁非常出色,食到停唔到口,最後仲有個小泡芙做甜品。整體來講呢間餐廳都係有驚喜,滿足到個胃又可以玩game傾計,下次可以試下一大班friend黎玩!