天氣咁熱,想食大排檔風味,但係又想涼冷氣,都有個好選擇,就係土瓜灣嘅「楚撚記」👍🏻 餐廳喺馬頭圍道,未夠七點半已經滿坐😵,好多人都book咗位,建議大家book位先去~ 我哋準時入座,環境同裝修唔錯,充滿大排檔特色,好光猛,坐得舒服,小菜選擇眾多,店員亦有熱心推介招牌菜式,我哋四個人叫咗六樣嘢食,最後係超級飽😝😋楚撚記小炒王 $60材料非常豐富,有腰果、蝦肉、蝦乾、肉粒、蒜心、銀魚等,非常有鑊氣👍🏻,炒得好好味😋 大家都大贊好食👍🏻👍🏻👍🏻必點推介😋燕麥金沙蝦球 $82賣相已經好好,味道都好好,蝦球好大粒,配上燕麥、鹹蛋黃,小小甜又有鹹香,非常好味👍🏻😋馬拉盞炒時蔬 $58我哋揀咗通菜,份量好多,亦有肉粒,味道好好,充滿鹹香😋👏🏻香煎蓮藕黑松露墨魚餅 $78有寫住上枱請即食,因為趁熱食更好味,一咬落去已經覺得好香黑松露味,蓮藕爽口,墨魚餅彈牙,整體非常好味,另一推介菜式👍🏻👍🏻👍🏻金沙黃金白飯魚 $68白飯魚條條都好大條,用鹹蛋黃炒到金黃香脆,香口又好味😍 令人食唔停口😝 而且一啲都唔覺得油膩~ 特色甜麵醬蒸魚雲 $98魚雲好滑,有好多件,同甜麵醬好夾,味道好,抵食👍🏻老姜番薯糖水店員

楚撚記小炒王 $60

燕麥金沙蝦球 $82

馬拉盞炒時蔬 $58
我哋揀咗通菜,份量好多,亦有肉粒,味道好好,充滿鹹香😋👏🏻

香煎蓮藕黑松露墨魚餅 $78

金沙黃金白飯魚 $68

特色甜麵醬蒸魚雲 $98
魚雲好滑,有好多件,同甜麵醬好夾,味道好,抵食👍🏻

老姜番薯糖水
店員好細心,送埋糖水俾我哋,每人一碗,晚餐的完美句點~

餐廳食物質素非常好👍🏻 款款都好好味😋 真材實料,有鑊氣,個個都讚好👍🏻👍🏻👍🏻 難怪咁多食客,而且價錢好抵,四個人叫六樣食物,送糖水都唔使$500😍 真係非常非常推介👍🏻 一定會再去😊