2020-11-22
喺尖沙咀搵到呢一間幾有feel嘅fusion菜🤪佢哋有露天嘅area,亦都有入邊嗰啲舒適嘅卡位。餐廳裝修幾燈火通明,感覺舒服。員工嘅服務態度亦都好好,好有禮貌同埋友善,介紹左當日推介嘅食品,令我哋點菜嘅時候更加能夠點到想食嘅嘢~餐牌上面嘅款式都幾多,感覺就係日式同西式嘅fusion菜,鍾意食壽司,刺身或者西餐嘅都可以嚟試吓😉我哋叫咗一支清酒,而且係熱上。非常滿意呢間餐廳有得叫熱嘅清酒。有一個大木桶裝住,感覺好傳統。清酒嘅味道亦都好純好易入口,越飲就越覺得清甜,相當高質,亦都推介大家試嘅!輕熏薄切帶子配海膽魚子醬賣相一流,簡直打卡專用。打開個蓋feel到嗰啲煙走咗😂🌪帶子幾香口,亦都好清甜,感覺到材料好新鮮。另外配上魚子醬、金箔同埋海膽,更顯食材嘅珍貴。上級壽司拼盤加咗火炙嘅上級壽司拼盤簡直超高質,賣相見到師傅好有心思。佢用咗赤醋去做,令到個飯嘅酸味可以輕柔而且平衡。材料新鮮,而且大大嚿,一次過滿足左我想食各種魚生嘅願望🤩另外食咗當日推介嘅大蜆真係非常之大,好少食到咁大隻嘅蜆。重點係個蒜蓉包超級高質,我未食過咁好食嘅蒜蓉包😂😂😂又熱,塊包又重牛油味又香,亦都食到好濃嘅蒜蓉味。
輕熏薄切帶子配海膽魚子醬
上級壽司拼盤
另外食咗當日推介嘅大蜆
真係非常之大,好少食到咁大隻嘅蜆。