2024-01-03 1238 瀏覽
啱啱去咗間餐廳食咗一頓真係讓人回味無窮嘅涮涮鍋。一落坐就被佢哋嘅藥膳椰子雞鍋底吸引住,湯底清甜,而且啖啖都感覺到嗰陣藥材嘅香氣,喝落去真係暖笠笠。喂,話說佢哋嘅美國Prime極上牛頸脊肉,質感彈牙得嚟肉味超濃,涮完鍋直接入口,嘩,瞬間覺得自己高登食神。仲有西班牙黑毛豬啊,肥瘦比例啱啱好,唔係太肥又夠香,點滴味道都流露在嗰舌尖之上。配料方面,佢個鮮枝竹真係咬落去夠韌、夠味,仲有手工韮菜餃同墨魚春卷,勁入味,簡直係口感之選。嗰啲手工麵啊,勁滑、彈牙,同湯底「咗嚟」就絶配!終於到甜品時段,個MÖVENPICK雪糕嗰個香滑細膩,真係喺咁滿足嘅一餐之後帶嚟一個完美嘅結束。唔講咁多啦,下次再約埋班friend黎探究下嗰無限時間之旅啦,keep得住嘅肚皮準備好先!👍🍜🍲