2022-04-10
.大和堂咖啡店 📍九龍城衙前塱道24號地舖大和堂建於1920年代,前身為「大和堂蔘茸藥行」,後來活化成咖啡舖。咖啡店現時保留了舊中藥行的味道,翻身後成為具建築特色的建築物😍😍環境:🐣🐣🐣🐣🐣服務:🐣🐣🐣🐣🥚🌸秋風臘味意大利飯配磨菇清湯 $158味道:🐣🐣🐣🐣🐣呢個Risotto好好味😋個蘑菇湯味好濃好香😍😍Risotto既米咬落去都好有口感👍🏻👍🏻加上中式臘腸中西合璧既配搭,成個飯好香好特別🐣🌸麻辣蛋牛三文治🥪 $148味道:🐣🐣🐣🥚🥚三文治包底烘左底,好香好脆😍牛是6安士肉眼扒,好厚好大塊,肉汁鮮嫩😍😍個煎蛋🍳用牛油🧈煎過好香,不過個麻辣四川蛋黃醬真係好辣😂😂唔食得辣既朋友要考慮一下😂😂🌸大和堂鮮奶咖啡☕️ $48味道:🐣🐣🐣🥚🥚咖啡店將伯爵茶同鮮奶咖啡混合一起,都好香👍🏻👍🏻但我地就略嫌唔夠熱同咖啡味唔夠濃🥹🌸自家製黑糖鮮奶咖啡 (凍) $52味道:🐣🐣🐣🥚🥚咖啡都真係一般,咖啡味唔夠濃🥹黑糖都唔算好多,加上冰比較多,杯咖啡有啲淡🥹總結:餐廳裝修別緻,食物質素唔錯同賣相精緻,都值得一試。但份量較少,價錢亦偏貴,所以encore就唔會😂😂🐣
大和堂咖啡店
📍九龍城衙前塱道24號地舖