2017-02-12
咁啱今日喺葵芳放工,又係元宵節,就想同男朋友食餐好d。見呢間的環境和食物評價不錯,又想搵返之前去新加坡旅行的味道,於是中午的時候就打電話book左7點半的位。當晚,我地早左15分鐘到,侍應都好有禮貌招呼我地坐低。由於實在太肚餓,我地都無考慮太多,都係點左d基基本本的菜式:半隻海南雞、馬來西亞藥材肉骨茶、咖啡骨(男朋友膽粗粗話想試😓)、美碌恐龍和榴槤斑斕瑞士卷。真係期望愈大失望愈大,個海南雞賣相唔錯,但食落口真係比想像中差:凍冰冰,d皮又多肥膏,仲有d血水... 因為我同男朋友都唔鍾意食生嘅嘢,真係食慾大減個肉骨茶味道有點兒奇怪,只能說中藥味好重,個味真係好複雜:咸得黎甜,甜得黎又有d甘,甘得黎又苦苦地... 而且飲完之後發覺好口渴,唔排除有落味精。跟住個咖啡骨都幾伏... 只可以講咖啡味好濃,而且食落好d苦,相信鍾意咖啡的朋友應該幾鍾意😂d主菜麻麻地,唯有寄望甜品。榴槤斑斕瑞士卷的榴槤味好濃,但cream的份量太多,有d膩,而蛋糕就好甜,整體不過不失。而飲品算是整餐最正常的,但上得好慢,食左一大半先上。美碌味好香濃,可惜份量偏少。整體來說,食物質素與價錢不成正比,唯環境擺設和服務態度係
整體來說,食物質素與價錢不成正比,唯環境擺設和服務態度係抵讚
海南雞
馬來亞藥材肉骨茶