果日去左遠離市區既愉景灣酒店食lunch, 佢地有個all day combo set menu, 大家可以根據自己嘅食量, 選取要兩道/三道/四道菜, 當中包括前菜、餐湯、主菜、甜品🍨食住野咁嘆靚景, 人生一大樂事😎🍴ᴍᴀɪɴ· 3-Course Set Menu (soup+main+dessert) $288﹟我地一行三人分別叫左2個主菜一樣既set menu同埋一個單點share食💁🏻‍♀️🥣首先餐湯簡左黑蒜竹笙豬展湯, 落足料嘅湯, 飲落幾清甜再帶點香蒜味, 第一次飲黑蒜湯, 幾特別😂神奇地係飲完個口都唔會臭🤭飲完仲可以慢慢食返d湯料, 原粒黑蒜成隻蟲蟲咁🙈🤣•••﹟主菜方面我哋叫左個牛肋骨泡菜飯🇰🇷成個presentation幾特別, 將個飯堆高成山形🗻如果就咁食個飯, 外層會有少少乾既感覺, 但配埋旁邊嘅Kimchi一齊食就啱啱好😯泡菜唔會太辣, 再加埋飯上既牛蒡絲, 口感食落好爽脆, 味道好夾👯‍♀️牛肋骨份量都唔野少, 夠入味, 咬完都唔會攝牙😙🍴ᴍᴀɪɴ·焗豬扒飯 $138﹟份量用料都好足😍啲豬扒真係超級厚切, 質感咬落偏厚實, 個蕃茄汁啱我口味, 酸酸甜甜咁, 好開胃

•••

🍴ᴍᴀɪɴ·焗豬扒飯 $138
﹟份量用料都好足😍啲豬扒真係超級厚切, 質感咬落偏厚實, 個蕃茄汁啱我口味, 酸酸甜甜咁, 好開胃😛再撈埋啲蕃茄青豆芝士一齊食, 無得輸! 個飯吸收晒啲汁夠軟熟之餘仲食到有雞蛋添🤗

🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ·伯爵茶焦糖燉蛋
﹟食落伯爵茶味夠出😍唔會比甜味蓋過!質感好creamy, 新鮮水果再加埋面頭焦糖脆脆, 層次不錯呀😙

🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ·楊枝甘露
﹟夏天嚟一碗凍嘅糖水, 爽番了😆味道正常發揮, 好足料💁🏻‍♀️有齊晒芒果柚子同西米露🤤

🥤ᴅʀɪɴᴋ· Fresh Mint Yuzu Flizz $48
﹟柚子蜜溝梳打水, 唔會太甜又有種飲汽水既快感, 加埋少少薄荷葉, 增加夏天既色彩🥶成件事好refreshing 🌿

🥤ᴅʀɪɴᴋ· Strawberry & Watermelon Smoothie $48
﹟見佢個combination幾特別咁, 所以叫左黎試試😂飲落係酸酸地既士多啤梨味咁🍓似係加左d乳酸飲品一齊打🤔反而唔係太飲到西瓜味🙈

🥤ᴅʀɪɴᴋ· Fresh Coconut $58
﹟第一啖飲落去係透心涼既感覺❄️🤩味道清甜, 夏天用黎解渴真係一流😎仲可以用黎做道具影下相, 扮去左泰國🤣🙈