2024-04-02 245 瀏覽
30/3 帶咗小朋友入🏝️ 愉景灣咁啱嗰日進行 (愉景灣沙灘獵蛋奇兵暨嘉年華2024)所以都好多人book咗喺酒店食嘢😛好熱鬧😂我哋一家四口當日嘅活動係 😂即興所以我哋係排隊Walk in入酒店食的(好彩仲有位😆)雖然當日好多人但係酒店嘅服務都非常之好👍🏻無論係安排位置、帶位、清潔、食物安排…….種種不同服務的各方面我都認為呢間酒店做得好好👏👏👏我哋食嘅係5:45pm-7:45pm時段當日所有甜品都係以🐣復活節主題設計做得精緻又好味🥧🧁🍰🎂🍭🍮🍧🍨🍬小朋友見到最開心😻👇🏻重點推介食品👇🏻-冷盤❄️松葉蟹最好食-刺身🍣甜蝦-燒烤區🔥燒牛肉最正🥩(我個仔勁鍾意)-熟食🍜自助麵(夾上自己喜愛的麵條及餸,加上酒店條配好嘅湯底)👍🏻👍🏻-飲品🥛🫖港式奶茶自己沖茶自己落花奶😍好好飲!-甜品🍦梗係Häagen-Dazs雪糕😂😝最後,餐廳仲好sweet 咁為我老公送上寫他一名字&點上蠟燭的生日蛋糕🎂為我們一家四口👨‍👩‍👧‍👦製造了開心又難忘的回憶💝🏝️

30/3 帶咗小朋友入🏝️ 愉景灣
咁啱嗰日進行 (愉景灣沙灘獵蛋奇兵暨嘉年華2024)
所以都好多人book咗喺酒店食嘢😛
好熱鬧😂

我哋一家四口當日嘅活動係 😂即興
所以我哋係排隊Walk in入酒店食的
(好彩仲有位😆)
雖然當日好多人
但係酒店嘅服務都非常之好👍🏻
無論係安排位置、帶位、清潔、食物安排…….
種種不同服務的各方面

-刺身🍣
甜蝦

-燒烤區🔥
燒牛肉最正🥩
(我個仔勁鍾意)

-熟食🍜
自助麵
(夾上自己喜愛的麵條及餸,加上酒店條配好嘅湯底)👍🏻👍🏻

-飲品🥛🫖

最好食嘅甜🍦
松葉蟹腳最好食🤤
最好食嘅甜🍦
2024-02-05 926 瀏覽
係網站買package 包晚餐及早餐,由於是星期四只有晚市套餐,有分中/西式,品質、口味完全取勝,2份均選擇西式套餐。1. 前菜 -I. 意大利風乾火腿配皺紋瓜及橄欖:火腿跟哈密瓜配搭得好,味道上達到平衡,加上橄欖食左幾開胃。II. 意大利雜菜湯:材料有蕃茄、紅蘿蔔、西芹、洋蔥,味道濃郁。2. 主菜 -I. 卡邦尼意大利粉:唔似餐廳食開嗰隻杰身,係碟底有白汁水,整個感覺似湯意粉一樣,就差少少了。II. 扒三文魚柳 配忌廉芥末醬及水瓜柳:食物高質,擺盤增加食慾,賣相已經吸引,肉質做到滑嫩烹調技巧好好,薯角炸得香脆,非常香口。3. 新鮮果碟- 有士多啤梨、菠蘿、哈密瓜、西瓜:新鮮鮮甜,好好嘅飯後果。樓面雖然人數唔多,因為人客都唔多,勝在服務、反應速度保持水準親切有禮,基本上上菜速度平均,唔會太急太慢,主動收走碗碟,唔使叫都拎左俾你,覺察力好高,有時食到個碗好多醬汁,係下一道菜上前會幫你重新換過一套,做法極之細心,整餐飯有賓至如歸的感覺,下次必定再來。

1. 前菜 -

2. 主菜 -

3. 新鮮果碟-
有士多啤梨、菠蘿、哈密瓜、西瓜:新鮮鮮甜,好好嘅飯後果。

2024-01-25
生日
用餐優惠
團購
2024-01-10 844 瀏覽
今次去試嘅飲茶體驗,真係滿足到我肚皮!第一道牌幅就係招牌蝦餃,蝦仁鮮美好彈牙,真係每啖都嘗到海的鮮味,皮薄餡靚,一啖一個正!跟住嚟個叉燒包,叉燒肉嘅甜度啱晒口,包皮又香又軟,每咬一口都有驚喜💥。燒賣同鮮竹卷都唔得閒,燒賣肉質鮮嫩,而且賣相吸引,鮮竹卷嘅竹笙味非常濃郁,賞心悅目之餘,味道更加令人回味!突然發現新出嘅榴槤酥,外皮酥脆得來唔會太油,入口即溶,榴槤味又濃烈得嚟完全唔膩口,夾帶啲微微嘅甜味,真係好正!蒸鳳爪豉汁香濃得嚟口感啱啱好,輕輕嘅辣味令人食指大動🌶️。落嚟個腸粉軟滑得黎層次分明,醬汁撈得好,每一啖都滑溜溜落肚!最後當然唔少得嚟個甜品,豆腐花細膩又滑,甜度剛剛好,伴隨薑汁嘅暖意,完美收尾!今次食嘅每樣飲茶點心,我真係要大讚:好食、份量足、而且價錢平!下次想食地道港式餐廳,這間酒樓必定係我嘅首選!🍽️👍🏻🥢

呢排放假去左愉景灣酒店食蠟筆小新主題下午茶呢套係我由細到睇到大既卡通所以見到佢出咗主題下午茶即刻衝咗去食蠟筆小新主題下午茶價錢$548 per 2(已包10%服務費)甜點同咸點用左一塊鏡盛載住呢個擺法都好特別好飲品方面揀左冰蜜桃茶入口好解渴而朱古力方便面頭仲會印有蠟筆小新嘅圖案好可愛啊成個下午茶一共有15款甜點咸點我個人最鍾意食鹹點最好味係扒火腿芝士三文治反而甜點會略甜

呢排放假去左愉景灣酒店食蠟筆小新主題下午茶
呢套係我由細到睇到大既卡通
所以見到佢出咗主題下午茶即刻衝咗去食
蠟筆小新主題下午茶
價錢$548 per 2(已包10%服務費)
甜點同咸點用左一塊鏡盛載住
我個人最鍾意食鹹點
最好味係扒火腿芝士三文治
反而甜點會略甜

2023-09-27 1260 瀏覽
今日放假🏖️,去左愉景灣酒店食蠟筆小新主題下午茶☕️💜💜係全港首創蠟筆小新主題下午茶💜💜由細到睇到大既卡通,直到而家都仲有新番,真係好勁👍🏻蠟筆小新主題下午茶:$548**已包10%服務費,供兩位客人享用**甜點同咸點用左一塊鏡盛載住,好特別咁帶左新驚喜,酒店好貼心安排左近窗口位,坐係窗邊一邊嘆點心一邊望海靚景,超級chill😍😍🌟飲品方面揀左冰蜜桃茶,唸住比較解渴,飲落都吾差👍🏻另外一共有15款甜點咸點,個人覺得咸點好食d,甜點會略甜,最好味係扒火腿芝士三文治配黑松露醬🩷餐碟餐廳都係佈置有小新主題圖案,食完好開心好飽好滿足😌
今日放假🏖️,去左愉景灣酒店食蠟筆小新主題下午茶☕️

💜💜係全港首創蠟筆小新主題下午茶💜💜

由細到睇到大既卡通,直到而家都仲有新番,真係好勁👍🏻

蠟筆小新主題下午茶:$548
**已包10%服務費,供兩位客人享用**

你都鐘意蠟筆小新嗎💓?愉景灣酒店的全港首創【蠟筆小新主題下午茶】超級Chill😋 🎉咸點一個個都超可愛!有蠟筆小新焗松露醬大蒜撻、蟹肉叼草牛角包,外觀超有童趣!甜點更加驚艷~有蠟筆小新爆米花🍿️焦糖奶凍,精選馬卡龍,每口都係幸福💓!整個用餐過程就像進入蠟筆小新的世界!
你都鐘意蠟筆小新嗎💓?

整個用餐過程就像進入蠟筆小新的世界!

自帶鏡面🪞嘅蠟筆小新主題下午茶套餐可以帶黎新嘅驚喜,拍出唔同感覺✨坐喺窗邊一邊歎美食一邊望靚景☀️☁️精緻可口既蠟筆小新造型,真係好可愛🥰蠟筆小新主題下午茶套餐共有15款鹹甜點:·炭燒三文魚奶油包多士配三文魚籽·新鮮蟹肉叼草牛角包·扒火腿芝士三文治 配黑松露醬·西班牙蔬菜特飲·脆炸鮮蝦丸配甜辣汁·脆炸牛肉配山葵及沙律醬·焗松露醬大蒜撻·日式紅豆麻糬·日式綠茶柚子卷·白桃慕絲餅·紅桑子及白朱古力忌廉泡芙·芒果夾心雲呢拿慕絲·爆米花焦糖奶凍·精選馬卡龍·傳統英倫鬆餅配藍莓果醬及吉士奶油有鹹點、甜點,樣樣都好好味🍰✨☕️Latte 咖啡面仲有小新個樣😍水蜜桃冰茶好清甜又fresh ☘️ 呢啲天氣飲就岩晒 ☺️而且份量好多,三個人都未必食唔晒😋太正啦~

自帶鏡面🪞嘅蠟筆小新主題下午茶套餐

·芒果夾心雲呢拿慕絲
·爆米花焦糖奶凍
·精選馬卡龍
·傳統英倫鬆餅配藍莓果醬及吉士奶油

有鹹點、甜點,樣樣都好好味🍰✨
2023-08-14 458 瀏覽
暑假就係要周圍遊🤩今次一家去愉景灣chill下,講得chill下一定要嘆下午茶食cake啦☕️ 我哋揀咗 #愉景灣酒店 食#蠟筆小新主題下午茶套餐 ,酒店大堂而家周圍都充滿蠟筆小新 😆感覺好輕鬆開心,仔仔仲周圍搵蠟筆小新元素影相📸️好似尋寶咁~ 呢個蠟筆小新主題下午茶套餐非常豐富,一擺上枱大人細路都覺得好驚喜啊!總共有15款唔同嘅點心,有鹹有甜,我哋一家四口都食得好滿足啊!🥪炭燒三文魚奶油包多士配三文魚籽好香,啖啖三文魚好鮮甜🥧焗松露醬大蒜撻鬆脆可口,松露愛好者一定鍾意🧁紅桑子及白朱古力忌廉泡芙酸酸甜甜好開胃,好有夏天甜品氣息🍑白桃慕絲餅有入口即溶嘅口感😍桃味香甜🍿爆米花焦糖奶涷焦糖味兩食,兩個仔一人一杯勁happy呢個餐附送兩杯飲品,熱飲仲會有小新裝飾,用嘅餐具都係蠟筆小新主題,真係好得意啊!👏🏻食完仲有小禮物🎁 #蠟筆小新餐具 帶返屋企留念~呢個下午茶咁多小新陪住真係好開心,推薦大家一家大細嚟食👍🏻食完再周圍行下影相,玩足一日,渡過一個美好嘅假期☀️

🥪炭燒三文魚奶油包多士配三文魚籽
好香,啖啖三文魚好鮮甜

🥧焗松露醬大蒜撻
鬆脆可口,松露愛好者一定鍾意

🧁紅桑子及白朱古力忌廉泡芙
酸酸甜甜好開胃,好有夏天甜品氣息

🍑白桃慕絲餅
有入口即溶嘅口感😍桃味香甜

🍿爆米花焦糖奶涷
焦糖味兩食,兩個仔一人一杯勁happy

黎到愉景灣酒店食蠟筆小生主題下午茶Tea Set 🍮🍦🥐🛥️🚌交通方面: 大家來愉景灣可以在中環乘搭高速船前往(大約30分鐘)或在欣澳站搭巴士前往(大約20分鐘)到達🥰✨大家到達愉景灣後,需要再搭4號或9號,去愉景北商場落車,就見到愉景灣酒店😄😆好方便快捷🩷⭐到達酒店正門一進入就見到餐廳門口啦😆好大個蠟筆小生接大家啦😄⭐今天酒店餐廳環境很高質,今天星期六,人不多,我們下午三點半入座,吃到五點半😄😄二小時可以慢慢食,又可以先打卡,傾下計😆服務幾好,吃唔哂仲可以免費給外賣盒取走😱🥐蠟筆小生下午茶有咩食?現在介紹一下😍好多款,二人份量,好大份😍夠哂飽✨1️⃣炭燒三文魚奶油包多士配三文魚籽2️⃣新鮮蟹肉叼草牛角包🥐3️⃣扒火腿芝士三文治配黑松露醬4️⃣西班牙蔬菜特飲5️⃣脆炸鮮蝦丸配甜辣汁6️⃣脆炸牛肉配山葵及沙律醬7️⃣焗松露醬大蒜撻8️⃣日式紅豆麻糬9️⃣日式綠茶柚子卷🔟白桃慕絲餅1️⃣1️⃣紅桑子及白朱古力忌廉泡芙1️⃣2️⃣芒果夾心雲呢拿慕絲1️⃣3️⃣爆米花焦糖奶凍1️⃣4️⃣馬卡龍1️⃣5️⃣鬆餅配藍莓果醬及吉士奶油🍸🍹飲品方面有以下選擇每人一杯😍1️⃣咖啡2️⃣牛奶咖啡3️⃣泡沫咖啡4️⃣朱古力咖啡5️⃣洋甘菊茶6️⃣伯爵茶7️⃣英國早餐茶8️⃣茉莉綠茶9️⃣薄荷茶🔟玫瑰洛神花茶1️⃣1️⃣橙汁1️⃣2️⃣
黎到愉景灣酒店食蠟筆小生主題下午茶Tea Set 🍮🍦🥐

🔟玫瑰洛神花茶
1️⃣1️⃣橙汁
1️⃣2️⃣蘋果汁
1️⃣3️⃣水蜜桃冰茶

以上真係好多款野食😍有鹹有甜,平均每樣兩件,真係飽,可以做埋午餐😍建議午餐唔食🍹😆食到盡😍

💲價錢: $548 (兩位) 已連加一服務費❣️

❣️大家週未星期六日,不如又黎食下吧😚😋

📍香港愉景灣酒店
📍Lantau Island, 88 Siena Ave, Discovery Bay
今日同小善去到香港愉景灣酒店,一進入酒店,酒店大堂和周圍環境好多蠟筆小新嘅佈置好得意呀!😍小善都話小新同小新妹妹好得意🤭第一時間梗係打卡先啦!📸😂😂🎀呢個下午茶套餐係蠟筆小新為主題嘅下午茶套餐😄,套餐裡共有15款鹹甜點,每款有2件,以往食下午茶擺設都係一層層,而呢個係用圓形鏡面一層過,望落去擺設15款鹹甜點好豐富,真係令人好興奮😆 枱上用嘅碟同杯都有蠟筆小新架😄食下午茶套餐有贈品送,係蠟筆小新匙羹同叉😍對住無敵大海景食下午茶☕️我同小善食得好開心呀!😊🎀我特別鐘意食脆炸牛肉,好濃牛肉味😋蟹肉叼草牛角包,中間夾住蟹肉配牛角包🥐好夾味😋各款甜點我都鐘意,日式綠茶柚子卷,食落口感好煙韌😋爆米花焦糖凍奶食得好有驚喜😋

2023-07-25 3139 瀏覽
☀️暑假就係要盡情吃喝玩樂💕講到食嘢最開心莫過於食自助餐,見到咁多美食當前心情都豁然開朗,若果同埋同屋企人一齊分享美食就更加更加更加happy 🥂Café bord de Mer & Lounge推出 #夏日海鮮炭燒美食自助晚餐 #自助晚餐 🍖 除了品嘗各款精緻 #炭燒美食、#冰鎮海鮮、各款 #夏日甜品 、冷盤、熟食、壽司吧等,推介超肥美多膏大大隻面包蟹🦀 同埋鮮嫩多汁炭燒西冷牛扒🥩.|夏日精選禮遇 (14/7-27/8 )|✨免費指定精選紅白餐酒、啤酒、果汁任飲✨每位成人可獲贈炭燒西冷牛扒一份✨炭燒烤全豬 (只限星期五至日)✨Kids Corner 小童自助餐區.除咗美食同超級無敵大海景之外,仲有 一眾 #蠟筆小新 主角陪我哋一齊食,食飽飽到外面吹下海風,散下步打打卡📸真開心,快樂就係一家人一起及時行樂👨‍👩‍👧💕.@AubergeDiscoveryBay#SummerRefreshSeafood&GrillBuffetDinner#香港愉景灣酒店#愉景灣酒店#AubergeDiscoveryBayHongKong#AubergeDiscoveryBay
☀️暑假就係要盡情吃喝玩樂💕

講到食嘢最開心莫過於食自助餐

見到咁多美食當前心情都豁然開朗,

若果同埋同屋企人一齊分享美食就更加更加更加happy 🥂

|夏日精選禮遇 (14/7-27/8 )|

✨免費指定精選紅白餐酒、啤酒、果汁任飲

✨每位成人可獲贈炭燒西冷牛扒一份

✨炭燒烤全豬 (只限星期五至日)

✨Kids Corner 小童自助餐

除咗美食同超級無敵大海景之外,

仲有 一眾 #蠟筆小新 主角陪我哋一齊食,

食飽飽到外面吹下海風,

散下步打打卡📸真開心,

快樂就係一家人一起及時行樂👨‍👩‍👧💕

@AubergeDiscoveryBay

#香港愉景灣酒店

#愉景灣酒店

#AubergeDiscoveryBayHongKong

#AubergeDiscoveryBay
2023-07-14
2023-07-12 389 瀏覽
上星期 Kelsey 開始放早啦,又多左半日可以出去逛逛❤️見香港愉景灣酒店最近推出左期間限定嘅「蠟筆小新主題下午茶套餐」,見天氣唔錯就同佢去食個 Tea 先☕️酒店多個角落都佈滿蠟筆小新。入口、大堂、餐廳同埋二樓戶外海濱亭内都可見到蠟筆小新同佢啲friend嘅蹤影,餐廳對出嗰個半圓觀海景位,夜晩仲會見到發光嘅小生圖案添🥰靠窗坐嘅我地見到咁開揚嘅環境心情已經非常愉快。蠟筆小新主題下午茶套餐共有15款鹹甜點,全部都好吸晴。而且份量好多,三個人都未必食得晒🤪用咗鏡面下午茶架盛著嘅美點,感覺超澎湃,阿女都睇到發晒呆。媽咪我就最鍾意食鹹點,而 Kelsey 就鍾意食甜。原來我地係超完美組合。

用咗鏡面下午茶架盛著嘅美點,感覺超澎湃,阿女都睇到發晒呆。
2023-07-09 306 瀏覽
以前細個好鍾意睇蠟筆小新卡通片,而家有重播,連芷宸都 一齊睇,仲鍾意左咁可愛嘅蠟筆小新添呀!喺香港愉景灣酒店聚最近有期間限定嘅 「蠟筆小新主題下午茶套餐」, 我即刻帶芷宸去試試先! 酒店大門口已經有蠟筆小新圍住,大堂丶餐廳同埋二樓戶外海濱亭內都可見到蠟筆小新同其他小新朋友嘅蹤影,芷宸仲叫我幫佢同d得意打卡位影靚相! 而餐廳對出仲有個半圓觀海景位,除左可以望到海景,夜晚仲會見到小新發光嘅圖案添架!而🔶蠟筆小新主題下午茶套餐共有15款鹹甜點,每款有2件($498/2人)炭燒三文魚奶油包多士 配三文魚籽新鮮蟹肉叼草牛角包扒火腿芝士三文治 配黑松露醬西班牙蔬菜特飲脆炸鮮蝦丸 配甜辣汁脆炸牛肉 配山葵及沙律醬焗松露醬大蒜撻日式紅豆麻糬日式綠茶柚子卷白桃慕絲餅紅桑子及白朱古力忌廉泡芙芒果夾心雲呢拿慕絲爆米花焦糖奶凍精選馬卡龍傳統英倫鬆餅 配藍莓果醬及吉士奶油鹹點方面我最鍾意脆炸牛肉 配山葵及沙律醬, 炸得好香口,外脆內軟,而山葵沙律醬好味又健康!而西班牙蔬菜特飲感覺好清新,酸酸地仲好開胃!甜點方面芷宸最鍾意芒果夾心雲呢拿慕絲,外型好似雪條,味道仲好似細個食嘅鳳仙雪條咁,好清甜啊! 飲熱咖啡仲有小生
喺香港愉景灣酒店聚

而🔶蠟筆小新主題下午茶套餐
共有15款鹹甜點,每款有2件($498/2人)

炭燒三文魚奶油包多士 配三文魚籽
芒果夾心雲呢拿慕絲
爆米花焦糖奶凍
精選馬卡龍
傳統英倫鬆餅 配藍莓果醬及吉士奶油

飲熱咖啡仲有小生個樣喺咖啡上面添啊,真係好精美!

每套下午茶套餐仲會送返蠟筆小新叉匙一套,喺酒店蠟筆小新Pop up Store 有得賣架,pop up store 仲有好多小新嘅精品架!

今個暑假你地都快d帶小朋友去玩去食啦!

@aubergedbay

#香港愉景灣酒店 #愉景灣酒店 #AubergeDiscoveryBayHongKong #AubergeDiscoveryBay #蠟筆小新主題下午茶

#hkfoodieblogger #hkkol #hkmamablogger #hkkidsblogger #hkkidskol
#hkteaset
#下午茶推薦 #hkhightea #hkafternoontea #香港打卡 #打卡好去處 #打卡餐廳 #打卡景點 #親子kol #親子blogger #親子好去處 #放電好去處
2023-07-02 351 瀏覽
其實真係幾鐘意愉景灣,入到黎總係有種去左外國,好放鬆既感覺。依到既美食都非常之多,而且份量通常都係大大件,今日入到黎,就試試愉景灣酒店既食物。唔好睇我影到好似普普通通,但實物其實好吸睛,份量真係好多,漢堡大大個,一入口牛味重,就知質素好高,仲配埋香香脆脆既薯條,包埋飲品,如果點咖啡仲會有一粒馬卡龍送,無誇張,食完真係捧住個肚走。由於過左自助餐時段,人流唔多,環境優美,真心chill,臨走再係附近散下步,咁就過左個完美的假日。

趁放假同friend入去愉景灣Chill下💗見到香港愉景灣酒店最近有期間限定嘅 「蠟筆小新主題下午茶套餐」,以可愛嘅小生做主題🫶🏻即刻book位先。揀咗靠窗位置,個景好開揚!而個蠟筆小新主題下午茶套餐共有15款鹹甜點,每款有2件($498/2人)全部都靚靚,仲要超級飽肚🤤包括有▫️炭燒三文魚奶油包多士 配三文魚籽▫️新鮮蟹肉叼草牛角包▫️扒火腿芝士三文治 配黑松露醬▫️西班牙蔬菜特飲▫️脆炸鮮蝦丸 配甜辣汁▫️脆炸牛肉 配山葵及沙律醬▫️焗松露醬大蒜撻▫️日式紅豆麻糬▫️日式綠茶柚子卷▫️白桃慕絲餅▫️紅桑子及白朱古力忌廉泡芙▫️芒果夾心雲呢拿慕絲▫️爆米花焦糖奶凍▫️精選馬卡龍▫️英式鬆餅最特別用咗鏡面圓形下午茶架來盛著,幾十件放晒上去感覺超澎湃💗打卡好靚!其中有幾件甜點顏值好高👉🏻 包括有成支雪條模樣但唔係雪條嘅💗芒果夾心雲呢拿慕絲🥰食落去入面好滑,有雲呢拿同埋芒果香,又唔會太甜。件件都好合我口味,其中我最like脆炸牛肉,咬落啖啖肉🤤牛味香濃。仲有外脆內軟嘅Macaroons同埋好有口感嘅爆米花焦糖奶凍🫶🏻我都好鍾意。而小小杯蔬菜特飲入口清新好refresh ! 飲品點熱咗杯Mocha ☕️有小生個樣喺咖啡上面

包括有
▫️芒果夾心雲呢拿慕絲
▫️爆米花焦糖奶凍
▫️精選馬卡龍
▫️英式鬆餅

飲品點熱咗杯Mocha ☕️有小生個樣喺咖啡上面架。另外點咗水蜜桃冰茶🫶🏻消暑解渴夏天啱晒。

而每套下午茶套餐仲會送返蠟筆小新叉匙一套,蠟筆小新粉絲表示超happy 💗 食完嘢梗係繼續去打卡啦,喺酒店多個角落有小新嘅蹤影,今次真係又食又玩好happy。