餐廳: 農圃飯店
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-01-25 793 瀏覽
星期日又係一家人出去飲茶嘅時候。限聚令之下;枱要分兩張坐、茶都要開兩壺、點心兩件兩件上,唯一一樣係一齊嘅係張單🤣🤣🤣疫情開始時,農圃已經會將所有餐具放喺熱水到浸住。到客人坐低,侍應先會放D消毒過嘅碗筷喺枱上。我覺得農圃好貼心,唔使客人自已「浪」過熱水,搞到張枱一灘灘茶漬、水漬。農圃除咗食物水準同服務質素好之外,最吸引我個仔嘅係佢地有一個成幅牆咁大嘅魚缸。魚缸入面好多色彩繽紛嘅熱帶魚喺度游來游去,可以令小朋友淨係望住D魚而唔睇iPad 😂😂😂如果個仔問我:「今日去邊度食飯呀?」我答佢:「魚缸酒樓。」佢就會知道🐠🐡蝦餃燒賣叉燒包呢啲我就唔再介紹喇,因為每次都嗌,每次都熱辣辣,味道好👍🏻➡️帶子凰眼餃($18/隻)賣相精緻,有完隻鮮蝦同少少芹菜做餡。蟹籽同紅蘿蔔碎佈喺面,真係亮晶晶。➡️馬拉盞炒腸粉($68)平時通常會叫X.O.醬炒腸粉,不過今日試吓馬拉盞,換一換口味。馬拉盞好惹味,加埋椰菜絲同芽菜一齊炒,更加爽口。奶奶就覺得咸咗少少同辣咗少少,不過我鍾意重口味。➡️鮑魚絲燴蛇羮($388/碗)雖然話係一碗,但係份量係一碗半。我自己冇試到,老爺話用料充足,鮑魚絲同蛇肉都好多,連配料嘅薄脆、菊花瓣同

➡️帶子凰眼餃($18/隻)

➡️馬拉盞炒腸粉($68)

➡️鮑魚絲燴蛇羮($388/碗)
雖然話係一碗,但係份量係一碗半。我自己冇試到,老爺話用料充足,鮑魚絲同蛇肉都好多,連配料嘅薄脆、菊花瓣同檸檬葉碎都唔馬虎。老爺話食完成身暖曬。

➡️魚翅海鮮石頭飯 ($198)
個石鍋燒到好熱,上枱時仲係好滾,名符其實嘅新鮮滾熱辣😄海鮮包括有蝦、帶子、班粒、蟹肉。魚翅份量就一般般啦,每碗都有三、四條左右,(其實唔落都冇所謂,我唔想食翅)仲有D杞子,甜甜地,食落似福建炒飯,不過an upgraded version,都值得一試。