2019-10-14
近年都非常流行Omakase..無特定菜式..由廚師發辦...用每日新鮮既食材去安排客人的食物..當然環境比較高檔..食物都比一般日本料理精緻..呢間omakase非常親民..不但價錢公道..老闆亦非常好客..一路陪我地傾計👇🏻櫻花茶..清香獨特👇🏻蘋果清酒🍶 濃濃的蘋果香..喝下後嘴裡還有餘韻😋👇🏻牛油果他他...有牛油果同魚生..好特別既配搭 ..醬汁好好..唔會太甜👇🏻煙燻鴨胸鵪鶉蛋..淨係賣相已經非常吸引😍而且非常非常重煙燻的味道..👇🏻魚生配"魚子醬"..我地一開頭仲問點解魚子醬三隻色..原來係海藻😂 呢個係好鮮甜特別👇🏻羊肉湯..清清地..唔錯..好似係日本餐廳會飲到羊肉湯👇🏻海膽紫菜卷..淨係賣相都值回票價..海膽滿滿😍👇🏻菠蘿雪芭..幫味蕾清新一下👇🏻壽司同鵝肝..呢塊粉紅色紙好新奇..想知既朋友快d黎試下 ..師傅都話你知😁👇🏻最後甜品係魚鱗大菜膏配提早梳打..魚鱗有重重的骨膠原..男士女士都岩食..而且上面既香蕉慕斯係老闆日日新鮮摘落黎拎返鋪頭整..幾有心機經營鋪頭👍
👇🏻櫻花茶..清香獨特
👇🏻蘋果清酒🍶 濃濃的蘋果香..喝下後嘴裡還有餘韻😋