這間來自東京主打辣麻味噌湯底的鬼金棒拉麵店🍜,除咗個件大大舊叉燒好吸引之外,另一賣點就喺可以好似譚仔食米線咁,可以根據自己喜好,自由揀選湯底的辣度及麻度,兩者分別有5️⃣個程度:無/小/中/高/鬼增。餐廳裝潢以日本鬼怪👹做主題,由門外到內都佈滿了日式妖怪面具和裝飾,十分切合餐廳名!入坐後,職員會放低點餐用的QR code,顧客只需用📱手機掃描並點餐即可,簡單方便。枱面有飲用水、調味粉供應。💖最貼心的是提供一次性的紙圍巾👍🏻,啱哂成日食麵又怕湯汁彈到件衫嘅我,終於唔洗就住就住咁食😋🔸味玉辣麻味噌拉麵 ($100) 7.5/10 因為唔喺好食得辣,但又想有少少辣的香味,就揀咗小辣中麻。湯底好香,成碗麵好橙紅好靚☺️。味玉即喺溏心蛋🥚,另外有1條粟米芯🌽同1件叉燒,比增量版的叉燒瘦,但都好淋👍🏻。🔸增量叉燒x2辣麻味噌拉麵 ($135)食得辣🌶的朋友,可以揀中辣中麻以上程度。增量叉燒比普通版的大件同肥美好多!😍雖然好邪惡,但一層肥膏一層肉,好似東玻肉咁,又真喺好鬼死正!🥰😝食落仲要唔漏🤤

🔸味玉辣麻味噌拉麵 ($100) 7.5/10

🔸增量叉燒x2辣麻味噌拉麵 ($135)
20 分鐘 (堂食)