2025-06-25 225 瀏覽
今次lunch time喺中環發掘咗一間新嘅小店 佢嘅賣點就係自家熬製濃湯上海麵 鋪面唔大 所以記得早啲出去攞位 ⏰六游蝦湯上海麵 🦐湯頭濃郁但又唔會太鹹 蝦口感彈牙 呈現出豐富嘅海鮮風味 覺得最中意嘅係佢嘅炸金菇 食落口感好特別 雞丸的肉質鮮嫩 再搭配上滑順的上海麵 非常滿足六游魚湯上海麵這道魚湯麵的味道更加豐富多層次 湯底清鮮 帶有魚類的鮮美 魷魚和蝦口感彈牙 😬蟹肉份量唔多 但增添了奢華感 同蓮藕的脆爽形成完美平衡 雞胸肉亦都嫩滑 一啲都唔老!原本擔心自家熬製嘅湯會唔夠濃郁 反而更加食得出食材嘅鮮甜 feel到餐廳嘅用心製作同創意 值得支持小店!💪六游 (中環)中環蘇豪嘉咸街45A號1樓🚶Walk-in

六游蝦湯上海麵 🦐

六游魚湯上海麵