6天前
突然好想食手工意大利麵,加上想搵間樓上鋪既小店同朋友慢慢傾偈,就黎左Mano試下晚餐。餐廳吾大,但環境舒服,座位安排親切,氛圍好放鬆,好岩同朋友邊食邊傾計🍷🍝。.新鮮黑松露蘑菇扁意大利麵 $178條扁意大利麵煮得剛好,彈牙又有口感,條條都掛住濃郁既奶油醬汁,入口奶香厚但吾膩。菇菌份量吾少,仲散落住黑松露片,每一口都有松露既香氣同菇既鮮味,入口係好有層次感,真係幾滿足🧀🍄..芝士肉醬千層麵 $188 比想像中細份,但恰到好處,食完吾會覺得過飽或者膩。每層面皮夾住慢煮既牛肉頰,肉質軟腍、味道入面,層層堆疊出豐富既肉香。頂部鋪滿大把芝士,輕拉開刀口即刻見到滿滿既拉絲效果,香濃但平衡得好好,係想食返傳統又有驚喜既一款🧀🍖..巴馬臣芝士薯條 $68 即叫即炸,熱辣辣上枱,薯條粗身,外脆內鬆軟,薯香味好重。表面鋪滿大量既巴馬臣芝士碎,鹹香十足,配d啤酒或者餐前小食都好適合🍟🧀.,特濃咖啡配香滑雪糕 $58 係完美既收尾,雲呢拿雪糕入面有雲呢拿籽,質地香滑而且吾過甜,特濃咖啡香氣濃郁,倒落雪糕果刻既熱冷對比好有層次,咖啡既苦同雲呢拿既香互相襯托,甜品控必叫☕🍨.
新鮮黑松露蘑菇扁意大利麵 $178
芝士肉醬千層麵 $188