2006-08-09 6 瀏覽
7點3黎到,已經爆哂,仲有好多人係出面等緊,好彩屋企人一早黎左,唔係唔知要等到幾點。今次叫左一個胡椒蜆煲,薑蔥蠔煲,魚皮,豬潤田雞煲,古法蒸多寶魚。魚皮,好爽脆,冇腥味,有好多薑蔥係面,正!胡椒蜆煲,有奶白色既湯,好鮮甜,蜆冇沙,胡椒味唔太濃,淡淡地較易入口,本身嗜辣既我,覺得如果胡椒味再濃一點就好了。薑蔥蠔煲,有4隻肥美既生蠔,多肉多汁,食完很飽。豬潤田雞煲,小妹不食內臟,但據屋企人食後感,豬潤爽口,鮮甜。田雞份量較少,但同樣美味。古法蒸多寶魚,有冬菇絲及瘦肉絲鋪面,蒸既時間岩岩好,因為魚肉好滑而唔鞋口。可樂hk$10/3,好抵。因是家庭式business,店內全是自家人,感覺較warm,老闆娘更是好人。可惜環境迫,還要搭,最重要是能和家人一起而足夠。

魚皮,好爽脆,冇腥味,有好多薑蔥係面,正!
薑蔥蠔煲,有4隻肥美既生蠔,多肉多汁,食完很飽。