2022-05-05
今日喺旺角放工,隨便搵間嘢食,見到呢間拉麵店好似幾有誠意,同同事快快手食完返屋企。入到去裝修都幾得意,仲有啲figure, 細個嘅集體回憶飛天少女豬事丁店員介紹時間尚早,仲有每日限量15碗嘅海老愛食者拉麵,雖然價錢唔平,但係份量極大,每一隻蝦都係火炙,原本以為係熟晒,但原來係火炙水晶蝦,新鮮滑口,拉麵湯底加咗好多櫻花蝦,味道十足另外叫咗呢個招牌肉愛食者拉麵,對於無肉不歡嘅我真係好足夠,叉燒三倍,而且仲有豚肉粒,雖然百幾蚊,但係份量十足,感覺值回票價。湯底揀咗清湯,第一啖面識落覺得比較淡口,食到咁上下就知道啱啱好,平時啲拉麵店味精重,唔敢飲湯,呢度有得揀湯,清清地,就可以拉麵連埋啲湯一齊食仲可以揀唔同小食,章魚丸啱啱炸好,脆皮好薄,入面軟綿綿,章魚都算大粒仲有炸雞都係恰到好處,比較juicy最後不得不提汽水,應該唔係度度有得賣?柚子同埋桃味汽水都有得揀,食完拉麵飲番啖,感覺幾好
仲有炸雞都係恰到好處,比較juicy