2020-11-05
去到MOKO行街,見到呢間餐廳都開左一段時間,就想試下,加上本身都有諗住去食丸十壽司,睇黎係呢度可以順便試埋。佢一個MENU係燒肉MENU,另一個MENU係刺身、壽司、其他和食。入座前會問你會唔會燒肉,如果話會燒肉先會安排你坐去有爐既枱。座位寬敞坐得舒服,唔算太滿座,我地兩個人都坐到4-6人枱,有兩個爐,不過當然只係用一邊。佢有D燒肉套餐,不過我地就全部單點。牛油本菇,好濃味好香好食燒帶子,都幾大粒,店員本身話有兩粒左右,結果有三粒厚肉大粒,好味原隻燒魷魚魷魚就一般,個汁好甜,魷魚冇乜口感雞泡魚乾一般,因為實在太淋,真係冇牙都食到拎去燒下再食會好少少燒牛舌好味,佢個汁唔錯牛舌好有口感,但唔會硬到咬唔開主角: 和牛燒肉拼盤有九款肉,叫做每樣野都可以試下要提既係,佢個爐D火比較細,要慢慢燒佢D肉全部都冇調味,部分肉比較香和牛味會好D,有D味真係冇味,要靠點燒肉汁,好彩佢個燒肉汁幾好味如果點左個汁先拎去燒仲好食翼板肉比較淋,其他口感都唔錯,冇一款會太硬/太多筋和牛舌就有d硬,剪開食會好D刺身,單點三文魚腩、油甘魚、帶子帶子痴左檸檬味,個人覺得冇咁好食,好fresh不過都食到帶子幾鮮甜,亦都唔
佢有D燒肉套餐,不過我地就全部單點。
牛油本菇,好濃味好香好食
燒帶子,都幾大粒,店員本身話有兩粒左右,結果有三粒
厚肉大粒,好味
原隻燒魷魚
魷魚就一般,個汁好甜,魷魚冇乜口感
雞泡魚乾一般,因為實在太淋,真係冇牙都食到
拎去燒下再食會好少少
燒牛舌
好味,佢個汁唔錯
牛舌好有口感,但唔會硬到咬唔開
主角: 和牛燒肉拼盤
有九款肉,叫做每樣野都可以試下
要提既係,佢個爐D火比較細,要慢慢燒
如果點左個汁先拎去燒仲好食
翼板肉比較淋,其他口感都唔錯,冇一款會太硬/太多筋
和牛舌就有d硬,剪開食會好D
刺身,單點
三文魚腩、油甘魚、帶子
帶子痴左檸檬味,個人覺得冇咁好食,好fresh
不過都食到帶子幾鮮甜,亦都唔算薄
三文魚腩唔算好油香,不過都幾厚,有鮮魚味
油甘金最好食,好鮮甜
總結刺身唔錯,反而燒肉就一般,冇乜味
價錢中上,兩個人食左千二蚊,唔算好飽,因為冇叫丼飯個D,真係唔太飽
燒肉加番少少調味,或先用燒肉汁浸住會好D
PS店員較少,得一兩個,叫人落單好慢