2015-09-26
同食肉獸朋友出街食咩好,梗係要揀有肉嘅放題店先滿足到佢啦,是晚係尖咀揾食,黎左食韓燒。好彩有book枱,全場爆滿,walkin唔使諗有位了。晚餐時段$208一位,另加左$38升級,多啲野食揀吖嘛,任食任食兩個鐘,抵食吖。簡單餐具,網燒,燒汁,基本上肉味已經好正,都無乜點個汁。汽水任飲,有可樂,七喜,c.c提子同蘋果汁,如果叫酒或特色飲品要另加錢。坐低會送上呢五小碟前菜,新鮮醃制,爽口無味精,留返黎包生菜包先。餐牌上好多唔同野揀,牛豬雞羊海鮮,實有一款啱你口味,除左燒肉,仲有韓國菜架,海鮮餅,炒年糕,湯,窩,真係咩都有,多到唔知食咩先好添。是晚叫左好多野呀,好正,朋友大愛銀雪魚,encore再encore,另外個煎蛋包什錦幾特別,好似天婦羅咁,但不用脆漿而係蛋漿,食落有啲似西多士,哈哈~燒燒燒,燒到個鋼開始黑店員會黎換新網,幾好喎,唔使燶哂。啲肉燒一陣已經食得,好快熟,海鮮就睇到佢收水啦,有蒜泥係上面,燒起上黎好香。好正好正,個人堆介帆立貝,牛脷,牛排骨,牛脛肉,肉眼扒,嘩嘩,我地都覺得牛肉好正,又係要encore n次。淨食肉有啲膩,叫返個韓國麵豉生菜整生菜包先,新鮮生菜加韓式辣醬,再
題一下趣聞一則,隔離枱嘅大陸人見我地包住食,佢又叫個生菜黎包住食,但食左一啖就話啲菜生嘅點食,最後擺左啲菜落去燒,真係口味嘅野好個人嘅
食物頗大份,兩個人唔叫到太多款熟食。另外呢度唔似外邊啲放題舖寫紙,佢係店員落單的,落咁多黎咁多,完全無漏單!