2021-07-07
🌕Hello我係Moon🌕喺大熱天時做完運動之後當然就係要擦翻餐勁嘅嚟效勞下啦,腦海裏就只有西餐可以滿足到狂野嘅香味同埋食慾。😍Flames 呢間餐廳個名睇落就夠晒熱度,相信裏面應該會有一番香味,本着好奇嘅態度去試一試,🤩都可以試出一番美國風情。😙環境以白色為主,😇喺咁熱嘅夏天絕對有清涼透心涼嘅感覺,另外亦有分室內室外,更加有美式餐廳嘅氣息。😛當日天氣太熱所以我哋選擇坐室內,但相信去到傍晚黃昏嘅時候坐室外更有欣賞景色嘅優勢。🤩未食肉之前首先叫咗個雞肉凱撒沙律醒下胃先,通常食沙律都係菜多個肉,😎但今次遇到嘅情況係唔同,雞肉嘅份量好多,而且雞肉唔會好乾身,🥸比較鮮嫩,最驚就係雞胸位又乾又柴,🤣特別要稱讚處理嘅手法可以令到雞肉回復鮮嫩感覺。😍加咗啲芝士粉會更加好味,成碟嘅沙律份量都好足夠。😗就算當係主食一樣夠晒滿足。😝食完咁清新嘅嘢食之後就嚟到狂野嘅環節,🤪燒肉眼牛扒配大蝦薯條,😜肉眼牛扒我哋選擇medium well,🤩同樣亦都有外面焦糖糖啡色而入面仍然會見到寶石紅嘅顏色,😎肉眼牛扒嘅份量比想像中大,🥳厚度亦都達到斧頭扒級數。☺️大大份之餘更加保持鮮嫩多汁,而且牛肉嘅味道好香,😇至於作為海洋
未食肉之前首先叫咗個雞肉凱撒沙律醒下胃先,
🌕總結而言MoonMoon認為呢度嘅食物非常有級數,分量夠晒重量級,味道及新鮮程度亦達到殿堂級。🌕