2017-06-26 47 瀏覽
觀塘不嬲都係美食天堂,今日就同女朋友去到位於駿業街嘅LM Cafe。A2出口出商場轉入巷仔真行出大街就搵到,都幾就腳。餐廳裝修以白色為主,配上一啲掛牆裝飾,另有一番風味。夜晚八點左右到達,預先有bk位嘅關係好快就可以入座,仲係卡位黎架!見餐廳都幾多人幫襯,就連外國人都有。餐湯係羅宋湯,啲湯好足料。除左平時常見嘅蘿蔔、椰菜、蕃茄同薯仔之外,仲有辣辣。飲落酸中帶微辣,好開胃。香蒜牛油帶子意粉有好多嘅牛油同蒜香味,見都有5 6 粒帶子同幾種菌類。意粉煮得偏軟身,但有小小乾。帶子幾大粒,食落係爽口嘅。意粉同帶子都有陣陣蒜香味,好好食。黑椒香蒜牛扒拼炸蝦配龍蝦汁,原本係鐵板餐但女朋友怕啲聲所以轉碟上,但個人認位鐵板上先係原汁原味!牛扒雖然簿身,但仲長過支叉,表面燒到燶燶地,入面嘅牛仲有小小紅,入口即融。炸蝦有四隻,炸到好香口,啲蝦肉都仲粉紅色。個汁我叫左龍蝦汁,但食落似黑椒汁,有啲失望。蜜糖雞翼有6隻咁多,蜜糖淋左係雞翼上面,㓤起時仲有絲絲蜜糖連住。雞翼肉質算嫩,但雞翼醃得唔夠入味,蜜糖只留於表層,雞肉無咩味,有啲可惜。