2018-06-10 1755 瀏覽
香港人一年四季都甘喜歡打邊爐嘅,特別約班朋友聚會,打邊爐就更方便,基本上各自點自己鍾意嘅野就得,所以我覺得打得邊爐,最重要就係個湯底,而家嘅天氣又真係唔係每個人都接受到麻辣嘅,甘就不如去呢間,試下靠得住嘅老鴨湯底!其實今次一行5人,所以點左半隻鴨都夠,重點當然就係打邊爐前,好好品嚐下個湯啦!味道濃郁,有dd藥材味透出黎,完全唔覺得加左味精,飲一碗係唔夠嘅,點都要飲多碗!如果一向都鍾意食埋湯料嘅朋友,其實隻鴨都幾好肉,又夠「林」,唔錯ga!打邊邊料,其實間間都差唔多,所以講嘅都係夠唔夠新鮮,好多時上碟牛好反映到,呢度嘅本地手切牛,上檯係粉紅色,唔會係雪死嘅紫紅色,涮一涮,入口係「林」而且夠肉味,唔新鮮係冇呢個效果ga!而我覺得必食嘅仲有醉雞丸!🙈🙈小心爆汁
而我覺得必食嘅仲有醉雞丸!🙈🙈小心爆汁